23948sdkhjf

Regeringen skyder Teknologipagten i gang

Regeringen vil sammen med virksomeder og uddannelsesinstitutioner oppe danskernes tekniske og digitale færdigheder.

Danske virksomheder leder i disse år med lys og lygte efter medarbejdere med digitale og teknologiske kompetencer. Ifølge en ny analyse fra Højbjerre, Brauer og Schultz (læs her) var der i 2017 ca. 33.000 jobopslag fra private virksomheder, hvor der blev søgt efter medarbejdere med kompetencer inden for teknologi, IT, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik (STEM). Det svarer til ca. hvert fjerde af alle opslåede job i den private sektor. Og det er i vækst.

Udfordringerne med at rekruttere personer med tekniske og digitale kompetencer skal løses, og derfor lancerer erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, undervisningsminister Merete Riisager og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i dag Teknologipagten.

Ved en event på Experimentarium tilslutter omkring 80 virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner sig Teknologipagten med projekter eller som ambassadører – bl.a. astronaut Andreas Mogensen. Teknologipagten skal understøtte, at alle børn, unge og voksne får en bedre forståelse for teknologi, IT og naturvidenskab.

- Danmark og danskerne skal være digitale frontløbere, og det kræver at vi får flere til at uddanne sig og arbejde med digitale og teknologiske job. Det skal vi, så vi i Danmark kan få del i de mange muligheder, det bringer, både i forhold til job og velstand, men også fordi det giver mulighed for at løse nogle store samfundsudfordringer – lige fra, når droner kan sprøjte marker mere effektivt til gavn for miljø og produktion, til når supercomputere og ny teknologi kan opdage kræft via en blodprøve, siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Både undervisningsministeriet, beskæftigelsesministeriet og uddannelses- og forskningsministeriet er involveret i initiativet. 

Målet for Teknologipagten er, at der i 2020 vil være mere end 150.000 børn, unge og voksne og 250 virksomheder engageret i pagten, og at der om 10 år skal være uddannet 20 pct. eller ca. 10.000 flere på de videregående uddannelser inden for STEM-området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08