23948sdkhjf

Danfoss sælger varmepumpe-producent

Danfoss Värmepumpar bliver en del af Stiebel Eltronkoncernen

Stiebel Eltron-koncernen og Danfoss har indgået aftale om, at Stiebel Eltron køber Thermia. Dette inkluderer Danfoss Värmepumpar i Sverige samt aktiviteter i Finland og Norge. 

Danfoss Värmepumpar, der driver virksomhed under brandnavnet Thermia, har en årlig omsætning på cirka 650 mio. svenske kr. og har base i Arvika i Sverige, hvor man beskæftiger 210 medarbejdere i Sverige, Finland og Norge.

- Thermias stærke position i de nordiske lande og deres moderne produktportefølje er perfekte tilføjelser til Stiebel Eltron-koncernens fokus på varme og køling med vedvarende energi. Thermias stærke produktudbud vil styrke Stiebel Eltron-koncernen i at udvikle sin forretning på andre markeder, der er domineret af jord-/vandvarmepumper, siger Nicholas Matten, chief sales officer i Stiebel Eltron. 

Kai Schiefelbein, chief operational officer i Stiebel Eltron-koncernen, tilføjer:

- Da der er et meget lille overlap i produktportefølje og på markederne, hvor virksomhederne er stærke, vil kombinationen af Thermia og Stiebel Eltron bidrage til at sikre vores position i et stigende konkurrencepræget europæisk varmemarked. Der er stor mulighed for at skabe synergier ved at udvikle fælles tekniske platforme og gennem indkøbs aktiviteter.

Danfoss-koncernen vil fortsætte med at levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsat være distributør af Danfoss-brandede varmepumper på få udvalgte markeder, herunder Danmark. Koncernchef og CEO i Danfoss, Kim Fausing, siger:

- Med dette strategiske frasalg har vi taget næste skridt mod at sikre et klart fokus på kernen af vores varmepumpeaktiviteter, der fremover koncentreres om at levere avancerede komponenter og teknologier til varmepumper. Varmepumpeapplikationen og aktiviteter omkring udvikling og levering af teknologier til den globale varmepumpeindustri vil fortsat være en meget vigtig prioritet og vækstmulighed for Danfoss. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094