23948sdkhjf

Så meget er Grundfos værd

Den danske pumpeproducent holder generalforsamling fredag, og her vil man for tredje år i træk opskrive selskabets aktieværdi. Det skriver Finans.dk.

Denne gang øges værdien med 15 procent fra 884 kr. til 1.022 kr. per aktie. Det betyder, at Grundfos har en værdi på 34-35 mia. kr., når der korrigeres for koncernens kassebeholdning.

Grundfos er fonds- og familieejet, så aktierne værdisættes ikke i fri handel, ligesom koncernens største konkurrenter. Derfor kan værdien af selskabet også være sat konservativt, især når man sammenligner med konkurrenter som Xylem og Pentair, der er buldret frem på børserne de seneste år.

- Når man skal værdiansætte Grundfos, er det nok mere interessant at se på, hvad de børsnoterede konkurrenter handles til. Når Grundfos har hævet aktiekursen meget kraftigt de seneste år, er det sandsynligvis fordi, man har haft et efterslæb på markedsværdien, siger Jacob Pedersen aktieanalysechef i Sydbank, til Finans.dk.

Originalartikel: https://finans.dk/protected/erhverv/ECE10522519/grundfos-saetter-rekordstort-prisskilt-paa-sig-selv-haever-vaerdien-med-over-5-mia-kr/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11