23948sdkhjf

Ny hydraulik-virksomhed i det jyske

Et par kendte navne fra branchen har nu startet HKD Technology i Silkeborg.

HKD Technology står for Hydraulics Knowhow Design, og virksomheden har som mål at blive en betydende leverandør af hydrauliske løsninger i Skandinavien.

Virksomheden har tre ejere, hvoraf de to har deres daglige gang i virksomheden. Den ene er Søren Stubkier, som har mere end 10 års erfaring med hydraulik hos Danfoss, Hydratech Industries og senest R&D. Han har endvidere en ph.d. indenfor hydraulik til vindmøller.

Den anden er Tom Weiling, som har arbejdet med hydraulik i godt 30 år hos blandt andet AVN Hydraulik, AVN Energy (som CEO) og hos Hydratech Industries. Den tredje partner er kun med på bestyrelsesniveau.

- Vi har ansat de første ingeniører, og flere forventes at følge i nær fremtid. Vi har fået en fantastisk modtagelse i markedet og ser derfor utroligt optimistisk på fremtiden, fortæller Tom Weiling.

HKD Technology vil blandt andet henvende sig til vindmølleindustrien med egen-designede pitch-systemer, men derudover skal kunderne findes inden for mobile applikationer, som for eksempel gravemaskiner og trucks, marine & offshore-segmentet samt den generelle industri.

Det skal ske i samarbejde med den kinesiske hydraulikproducent Hengli, som i disse år investerer massivt i nye produkter og ny teknologi.

Samarbejdet bliver dog ikke kun et rent importsamarbejde, for kineserne har nemlig tænkt sig at trække på ekspertisen i HKD Technology.

- HKD Technology skal hjælpe Hengli med at udarbejde designforslag på hydrauliske pitch-systemer, være deres forlængede arm hos relevante vindmølleproducenter samt kunder i Skandinavien og sikre, at kundernes krav omsættes til produkter, som kan produceres på Henglis fabrikker, fortæller Tom Weiling.

- Man kan sige, at HKD Technology kommer til at lave 3D-modellerne, de nødvendige simuleringer og designberegninger, mens Hengli skal lave 2D-tegninger og produktionsgrundlaget. Vi kommer desuden til at gøre stor brug af Henglis testfaciliteter, således det sikres, at alle produkter lever op til vore kunders forventninger, uddyber han.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141