23948sdkhjf

Nu er kæmpekontrakt sikker for Carsoe

I november sidste år valgte det russiske selskab Russian Fishery Company Carsoe som officiel leverandør af syv fiskefabrikker til deres nye supertrawlere.

Nu er kontrakten officielt blevet underskrevet, og Carsoe kan dermed føje 800 mio. kr. til ordrebogen.

Russian Fishery Company er en af Ruslands største fiskeriselskaber. Den russiske fiskeindustri har igennem en årrække haft et stort investeringsefterslæb, men nu har den russiske regering lovet ekstra fiskekvoter i bytte til virksomheder, der moderniserer fiskeflåden.

Det er netop baggrunden for, at Carsoe har landet ordren på de syv fiskefabrikker. Russian Fishery Company bygger nemlig syv nye trawlere, og den første skal bygges på et tyrkisk værft med den norske virksomhed Skipteknisk som designer. De efterfølgende seks trawlere skal bygges på Admiralty Shipyard i Sankt Petersborg og søsættes i løbet af de kommende syv år.

- Vi er en af bare to virksomheder på verdensplan, som kan levere komplette fiskefabrikker til skibe i denne kaliber, og ordren er en stor sejr for os, fordi den viser, at vi er i stand til at samarbejde tæt på tværs af vores forretningsenheder i Danmark og USA. På samme tid er ordren afgørende for os, eftersom den styrker vores virksomhed markant sammenlignet med vores nærmeste konkurrent i Norge, siger Mikkel Jacobsen, CEO for Carsoe.

Trawlerne bliver 108 meter lange og 21 meter brede, og fiskefabrikkerne vil hver kunne forarbejde 400-500 tons fisk om dagen.

- Eksperter forudser, at der kun vil blive bygget få af disse skibe i USA og Canada i de kommende år. Derfor er denne ordre afgørende på et globalt plan. Vi har været meget succesfulde med vores komplette fabrikker til rejetrawlere, og vi er blandt de eneste i verden, der kan producere fabrikker til produktion af surimi til søs. Det har bidraget til vores vindende bud til Russian Fishery Company, siger Jeppe Christensen, sales and business manager hos Carsoe Seafood Processing.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109