23948sdkhjf

Mega-vindmølle brændte i sommer: Populær testplads står stadig tom

Vindmølleindustrien ønsker flere testpladser for store vindmøller ved Østerild - men en af de syv testpladser har stået tom i snart otte måneder.

En brand hærgede Danmarks største vindmølle tilbage i august. Siden har pladsen på Det nationale vindmølletestcenter ved Østerild i Thy nu stået tom. Det sker samtidig med at Folketinget behandler et lovforslag om at udvide testcentret med endnu flere pladser.

Det vækker undren blandt naboer til testcentret, og det forstår Peter Hjuler Jensen godt. Han er viceinstitutdirektør hos DTU Vindenergi, som driver testcentret.

- Selvfølgelig kan det undre, at en af testpladserne står tom så længe, når vi i øvrigt har brug for flere pladser, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Branden i kæmpemøllen efterlod et voldsomt havari, og det har altså taget lang tid at få alt det tekniske på plads til en afløser.

- Men når man ved, hvor store projekter, der faktisk er tale om, så er det forståeligt, at det tager lang tid. Den nye mølle på pladsen kommer op i sensommeren, enten august eller september, siger viceinstitutdirektøren.

Altså mere end et år efter, at der den 4. august udbrød brand i den største mølle på centret - en 9,5 MW prototype fra MHI Vestas.

Men det betyder ikke, at der ikke er behov for udvidelsen af testcentret i Østerild eller den tilsvarende udvidelse af testcentret ved Høvsøre, begge steder med to pladser, understreger Peter Hjuler Jensen fra DTU Vindenergi.

- Vi får løbende henvendelser fra vindmøllefabrikanter, både danske og udenlandske. Det er faktisk sådan, at nogen af de udenlandske selskaber ringer en gang hver uge eller hveranden for at høre, hvordan det skrider frem med vores planer, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Udvidelsen ventes vedtaget i Folketinget inden sommerferien.

Sker det, så kan de to ekstra testpladser være klar ved Østerild i begyndelsen af 2019. Udvidelsen gælder også to pladser på det mindre testcenter ved Høvsøre i Vestjylland, som også kan stå klar i 2019, dog lidt senere end i Østerild.

Originalartikel: http://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/danmarks-stoerste-vindmoelle-braendte-op-i-sommer-populaer-testplads

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171