23948sdkhjf

Gennemløbstiden reduceret fra tre uger til en dag

Hos Müller Gas Equipment i Sønderborg kan et produktionsstop kan koste dyrt. Går en smedeform eller et værktøj i stykker, er det altafgørende, at det hurtigt kan blive udskiftet.

Hos Müller Gas Equipment har de derfor eget værktøjsmageri, der står klar til at afhjælpe denne type problemer. Afdelingen tæller 10 medarbejdere, som blandt andet bliver målt på deres reaktionsdygtighed ved produktionsstop, og i den forbindelse hvor hurtigt de kan producere nye varmpresværktøjer til produktionen.

Her spiller gennemløbstiden af smedeformene og griberne en væsentlig rolle. Det var netop med øje for en optimering af gennemløbstiden på disse, at samarbejdet mellem Müller Gas Equipment og Seco Tools kom i stand. Det skriver Seco Tools i en pressemeddelelse.

Bedre end forventet
De første forudsigelser om produktionen, som Seco Tools fremlagde, lød næsten for gode til at være sande. Var det virkelig muligt at reducere gennemløbstiden fra tre uger til en dag? Her et år efter, lyder et højt og rungende ”ja”, fra operations manager i Müller Gas Equipment, Thorsten Rossen. Han tilføjer:

- Det er endda blevet bedre end det, som vi var blevet stillet i udsigt. Vi er kommet ned på en gennemløbstid på under en dag på hærdede smedeforme 52 HRC, og bearbejdningstiden på griberne i materialet Impax er reduceret med 68 procent.

Det bekræftes også af direktør i Müller Gas Equipment, Arthur Müller.  

- Vi har skabt disse resultater gennem et seriøst og konstruktivt samarbejde med Seco Tools, primært med Harun Göbekoglu og Tom Jakobsen. De er i en længere periode kommet i virksomheden, hvor de har observeret og testet vores maskiner på forskellig vis. Igennem hele forløbet har de haft en god fornemmelse for, hvor vi ville hen, og deres kendskab til selve produktionsprocesserne har været en klar fordel undervejs i processen. Dette gav sig også til udtryk i den grundige analyse og senere løsningsforslag, som vi blev præsenteret for - alt gennemarbejdet og underbygget med en stribe bearbejdningssimuleringer, beregninger og tidsstudie, siger han.

En del af Seco Tools’ løsningsforslag var, at Müller Gas Equipment skulle investere i et nyt 5-akset bearbejdningscenter for at kunne reducere gennemløbstiden.

Nyt bearbejdningscenter
Ved VTM-messen i februar 2017 havde Seco Tools lavet en ”live” demo med et af virksomhedens varmpresværktøjer i et 5-akset bearbejdningscenter. Resultatet var imponerende, og gjorde det nemt at træffe en hurtig beslutning. Med rådgivning fra Harun investerede man derfor kort tid efter i et 5-akset bearbejdningscenter – en DMG Mori, 75 monoBLOCK

- Også i forbindelse med indkøringen af den nye maskine har Seco stillet deres viden og knowhow til rådighed. Det har betydet, at samspillet mellem maskinen, softwaren, værktøjet og medarbejderne også er blevet optimeret. Alt i alt fik vi kortere bearbejdningstider og gennemløbstider på alle niveauer samt yderst tilfredsstillende standtider på de skærende værktøjer og dermed en langt bedre proceseffektivitet, udtaler Thorsten Rossen.

- Det er en spændende proces, vi har været igennem, og det er naturligt at kigge nærmere på, om der er andet, som vi kan gøre endnu hurtigere og smartere. Både i forhold til yderligere investeringer i maskinparken eller optimering af den nuværende. Men det må fremtiden vise, afslutter Thorsten Rossen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111