23948sdkhjf

Nu er Hempel gældfri

I et 2017 med lav vækst har malingproducenten arbejdet på at barbere gælden ned til et minimum.

Den globale malingsvirksomhed Hempel fik et tilfredsstillende resultat i 2017 med en organisk vækst på -0,7 procent. Væksten er ifølge Hempel på niveau med væksten på det globale marked for maling og de segmenter, hvor Hempel opererer.

Hempel fastholdt samtidig en stabil EBITDA-margin på 12,4 procent i 2017, hvilket er lige under niveauet for 2016, hvor man endte på 13,2 procent.  

Derudover havde Hempel fokus på at forbedre nettoarbejdskapitalen og på at reducere nettogælden. Net working capital days faldt fra 89 i 2016 til 59 dage i 2017. Den strategiske ambition for 2020 blev således indfriet tre år før tid. Som en følge deraf havde Hempel et cash flow fra driftsaktiviteter i 2017 på 155 mio. euro (1,2 mia. kr.). 

Hempel var derfor i stand til at reducere sin nettorentebærende gæld fra 119 mio. euro (886 mio. kr.) i 2016 til blot 21 mio. euro (156 mio. kr.), svarende til 0,1 procent i forhold til EBITDA (0,6 procent i 2016). Det betyder, at Hempel nærmest er gældfri.

Klar til ledende rolle globalt
I 2017 fokuserede Hempel på at optimere og investere i funktioner, processer og ledelse. Det skete for at fortsætte transformationen af Hempel til en ledende global malingsvirksomhed og for at accelerere eksekveringen af virksomhedens Journey to Excellence-strategi. 

- Vi tog store skridt på vores transformationsrejse og foretog mange afgørende investeringer for at bygge det fundament, der er nødvendigt for vækst. Vi er nu klar til at byde nye virksomheder velkommen til Hempel-familien, og vi forventer, at der vil ske opkøb i 2018. Vi ønsker at påtage os en ledende global rolle i konsolideringen af industrien, ligesom vi ønsker aktivt at drive industrien fremad med kundeorienterede innovative produkter, support og service. Vi er også stolte af, at vi har bevaret vores fokus på at transformere Hempel på trods af alvorlige compliance-udfordringer i dele af vores Asia Pacific region, siger Henrik Andersen Hempel, group president og CEO hos Hempel. 

Hempel forventer, at det globale marinemarked fortsat vil være udfordrende i 2018. Særligt inden for nybygninger af skibe, hvor en global overkapacitet medvirker til at fastholde de negative tendenser i marineindustrien. På trods af udfordringen på marinemarkedet forventer Hempel en positiv organisk vækst på tværs af de fleste segmenter og regioner. Hempels EBITDA-margin forventes at forblive på et ”stærkt niveau” på linje med 2017. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094