23948sdkhjf

Desmi er blevet bedre til at tjene penge

Omsætningen faldt og overskuddet steg i 2017.

Desmi-koncernen har netop fremlagt sit regnskab for 2017. Her nåede den nordjyske pumpeproducent en omsætning på 855 mio. kr. og et resultat før skat på 44,2 mio. kr.

Dermed var der tale om en tilbagegang fra 2016, hvor omsætningen endte på 891 mio. kr. Til gengæld voksede bundlinjen fra 30,7 mio. kr.

Resultatet er i overensstemmelse med budgettet for året og betragtes som tilfredsstillende, skriver Desmi i en pressemeddelelse. 

- Markedsmæssigt blev 2017, som forudset, et vanskeligt år for kerneforretningen, hvor specielt fortsat lav nybygningsaktivitet inden for marinesegmentet og lave oliepriser har medført skærpet konkurrence og et stagnerende salg, udtaler administrerende direktør Henrik Sørensen, og fortsætter:

- På ballastvandsområdet har Desmi udviklet og markedsført et nyt og markant bedre system, ”CompactClean”. Det nye ballastvandssystem tilfredsstiller efterspørgslen efter minimum pladsbehov, funktionalitet og - om ønsket - også høje flow rates, og når vi ser fremad, har vi store forventninger til salget af dette system på et marked, hvor der aktuelt er stor efterspørgsel efter effektive ballastvandssystemer.

Han ser derfor også med fortrøstning på 2018.

- At have nået et resultat på 44,2 mio. kr. baseret på en omsætning på 855 mio. kr. betragtes som tilfredsstillende og viser en god trend i koncernens indtjeningsevne. Vi finder samtidig, at Desmi er på rette spor og i gang med at øge den ellers stagnerende omsætning i flere markedssegmenter, og i 2018 ser vi frem til - og lægger planer for - yderligere vækst i vores kerneforretning, siger Henrik Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08