23948sdkhjf

Maskinmestre på skolebænken i Aalborg

Med en ny kandidatuddannelse til maskinmestre vil Aalborg Universitet skærpe danske produktionsvirksomheders internationale konkurrenceevne.
Uddannelsen bærer navnet cand.scient.techn. i produktion og er den første danske kandidatuddannelse, der giver maskinmestre og andre med en teknisk professionsbachelor direkte adgang uden supplerende kurser. Formålet med den toårige kandidatuddannelse er at give virksomheder specialiserede kompetencer til at udvikle og effektivisere produktionen.

- Maskinmestre har masser af praktisk erfaring i forhold til maskindrift og produktion. Med den nye uddannelse får de også en indgående viden om etablering og styring af produktionssystemer, planlægningsmetoder og produktudvikling. Sammensætningen giver dem et unikt blik for, hvor en virksomhed kan optimere og udvikle sin produktion, siger studiekoordinator Kjeld Nielsen.

Styrker Danmarks konkurrenceevne
Netop specialiseret viden om, hvordan produktionsapparatet skrues mest effektivt sammen, er et nødvendigt værktøj, hvis danske produktionsvirksomheder skal kunne begå sig i konkurrencen med udenlandske virksomheder.

- En stor udfordring for danske virksomheder er at gøre produktionen så effektiv og økonomisk konkurrencedygtig som muligt, så Danmark øger eksportmulighederne og kan beholde produktionsjobs inden for landets grænser. Med den nye uddannelse vil vi i sidste ende styrke Danmarks konkurrenceevne, siger institutleder Martin Heide Jørgensen fra Institut for Mekanik og Produktion, som den nye uddannelse hører ind under.

Aalborg Universitet byder den 1. februar velkommen til det første hold på den nye kandidatuddannelse. Undervisningen varetages af instituttets forskere og eksterne undervisere fra erhvervslivet, og det første hold består af fire studerende. Universitetet forventer at øge optaget til 15 studerende til næste studiestart i februar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094