23948sdkhjf

Masentia viste nytænkende slibemetode frem

Ny bearbejdnings-metode opfundet af Masentia Engineering får plast til at slippe støbeformen bedre. Metoden blev vist frem på Masentia Machining.

Masentia har udviklet en ny metode til en slibemaskine, hvor man kan skabe en konisk plaststøbeform, der er let at trække af formen. Det kan ofte være svært at trække plastemner af formen, fordi der er tværgående riller på grund af bearbejdningen.

I stedet har Michael Nicolaisen, direktør for Masentia Engineering, udviklet en slibemetode, som trækker sliberiller på langs i stedet for på tværs. Det gør, at plasten bedre slipper formen.

- Der er ikke nogen, der har gjort det på den her måde før. Det er smart at have sporene i den langsgående retning, siger Michael Nicolaisen.

Det startede med, at en kunde fra plastindustrien præsenterede problemet med et assymmetrisk, konisk emne. Der kom tværgående riller, når man formslibede på den traditionelle måde.

Så gik Michael Nicolaisen i gang med at udvikle et nyt program i MasterCam. Programmet ser ud til at fungere som planlagt. Resultatet er, at man kan få en Studer S31 slibemaskine til at udføre en opgave, som den ikke normalt kan udføre.

- Der er tale om en vanskelig kerne til plaststøbning, hvor det er svært at trække emnerne af. Med den ny metode bliver det lettere, siger tekniker Phillip Iwersen fra Masentia.

Michael Nicolaisen og tekniker Phillip Iwersen har fremstillet emnet på en Studer S31 slibemaskine, og de er godt tilfredse med resultatet.

Nu skal programmet afprøves hos kunden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11