23948sdkhjf

Ny virksomhed vil optimere industriens indtjening

Heine Plougman er efter en årrække i metalindustrien sprunget ud som selvstændig med virksomheden Plougman A/S.
Med en baggrund som rustfri klejnsmed og maskintekniker, og senest en stilling som fabriksleder hos en nordjysk underleverandør, har Heine Plougman set, hvordan produktionsoptimering kan gavne bundlinjen. Ni år med egen produktionsvirksomhed og 15 års ledererfaring har ligeledes lært om mange af de udfordringer, industrien har.

De erfaringer vil han nu give videre, og derfor har han etableret Plougman A/S, der udover produktionsoptimering også tilbyder konsulenthjælp inden for produktudvikling og organisationstilpasning.

Håndgribelig indtjeningsoptimering
- Det er måske en lidt usædvanlig blanding, men fælles for alle tre områder er, at det hjælper virksomheder med at optimere indtjeningen, forklarer Heine Plougman.

Han understreger dog, at der ikke bliver tale om, at han blot sender virksomhederne en flot rapport, men i stedet aktivt går ind og hjælper dem ved at være både en ledende og en udførende del i projekterne.

- Det er derfor jeg kalder det ”håndgribelig indtjeningsoptimering” - fordi jeg aktivt går ind og deltager, siger han.

Målrettet produktionsvirksomheder
Når det gælder produktudviklingsdelen er det hovedsageligt opgaver inden for metal, konstruktion og plast, Heine Plougman vil kunne assistere med, men når det gælder organisations- og produktionsoptimering sigter han mod et bredere felt af virksomheder i industrien.

- Kunderne kan komme fra alle produktionsvirksomheder, der har behov for at få andre øjne på produktionen, eller virksomheder der har behov for at få bygget en organisation op, så ejeren kan få fokus på at lede virksomheden, fortæller Heine Plougman, der også varetager deciderede rekrutteringsopgaver for kunderne.

- Mange ejerledere føler måske, at det er lidt uoverskueligt at skulle ud og finde fx den rigtige produktionschef eller nøglemedarbejder. Men jeg kan også hjælpe mindre og mellemstore virksomheder, der nærmer sig generationsskifte, hvor der er behov for at få bygget en organisation op, så der kan blive skabt noget værdi i virksomheden, så det hele ikke bare forsvinder med ejeren, siger Heine Plougman.

I virksomhedens første leve-måneder er det blandt andet blevet til opgaver for produktionsvirksomheder, arkitekter og rådgivende ingeniørfirmaer.

- Der har både været konstruktionsopgaver, hvor jeg har udviklet værktøjer, modulhuse osv. Og der har været optimeringsopgaver, hvor jeg skulle optimere produktion, lyder det fra Heine Plougman.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079