23948sdkhjf

Rival udvider maskinparken

De første emner er produceret på Rivals nye 5-aksede multimaskine.

Rivals DMC 80 FD DuoBlock CNC-maskine skal i første omgang producere omkring tusinde emner til en stor kunde i forsvarsindustrien.

- Bearbejdningscentret arbejder perfekt med emner, hvor der er høje krav til nøjagtighed, og hvor der er relation mellem dreje- og fræseflader. Og det er netop gældende på disse emner, siger produktionschef Søren Djursland.

Løbende optimering af processer
Emnerne, som bearbejdes netop nu, har en størrelse på ø700. Bearbejdningscenteret kan håndtere emner op til ø1.000. På de første emner, som er kørt igennem maskinen, har man lavet en 100 procent opmåling i en Zeiss-målemaskine for at få en korrekt viden om processernes stabilitet.

Blandt de kritiske mål på emnet er en planhed på 0,05 millimeter samt boring af et hul på fire millimeter i diameter igennem to slags materialer over en længde på 200 millimeter.

- Vi har nu leveret og fået godkendt de første emner hos kunden og har indkørt gode og stabile produktionsprocesser, siger Søren Djursland.

- Vi optimerer fortsat på processerne for at sikre den bedste produktivitet. I den forbindelse har vi et tæt samarbejde med vores værktøjsproducenter, som ligger inde med specialviden, som lige kan give det sidste i en optimeringsproces, uddyber han.

Søger flere ”kloge hænder”
Rival har i første omgang specialuddannet tre medarbejdere til at kunne programmere og håndtere produktionen på den nye maskine.

- Vi kører i dag i toholdsskift, og det er planen, at vi skal op på at køre i døgndrift med tre hold, siger Søren Djursland.

- Vi er fortsat på jagt efter  flere medarbejdere med ”kloge hænder”, som har erfaring med 5-akset fræsning, Siemens-styring og bearbejdning af større komplekse emner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203