23948sdkhjf

Første smugkig på fremtidens modulære fiskefartøj

Projektpartnerne bag ”Fremtidens modulære fiskefartøj” er nu klar til at præsentere de første analyseresultater.

De tre nordjyske virksomheder Jobi Værft i Strandby, ShipCon i Frederikshavn og SafeEx i Nørresundby er sammen med DTU Aqua hovedpartnere i udviklingen af et modulært fiskefartøj til kyst- eller kystnært fiskeri.

Målet er at udvikle et modulært fiskefartøj, som er multifunktionelt og kan omstilles til forskellige fiskearter og fangstmetoder efter behov.

Projektet, som nu har kørt i ni måneder, er søgt med hjælp fra erhvervskontoret Erhvervshus Nord i Frederikshavn, der er projektleder og administrationsansvarlig. Partnerne repræsenterer en bred viden om skibskonstruktion, vedligehold, service- og vedligeholdelsessystemer, indretning, fangstredskaber og behandling af fisk. Kombineret med de seneste måneders tætte dialog med fiskerne, spørgeskemaundersøgelse og udarbejdelse af driftsprofiler for de udvalgte fiskefartøjer, glæder partnerne sig nu til at præsentere resultaterne af første behovsafklaring.

- Det er helt centralt for projektet at inddrage fiskerne, så vi opfylder deres aktuelle ønsker og behov til et moderne fiskefartøj. Vi er derfor glade for, at vi nu kan præsentere et analyseresultat, der har et solidt afsæt i fiskernes input. Der er fortsat behov for deres løbende sparring i konceptualiseringen af fartøjet, herunder deres validering og vurdering af analyseresultatet. Vi opfordrer derfor alle med interesse i fiskefartøjet i at møde op til den forestående konference, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.

Projektet skal frem til 2020 arbejde med en behovsafklaring hos fiskerne og udarbejdelse af koncepter til et fartøj på cirka 17 meter, som kan skaleres ned til under 15 meter og et fartøj på op til 24 meter.

Konferencen finder sted mandag den 26. marts.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062