23948sdkhjf

J.J. Stål og datterselskaber skifter navn

Virksomheden J.J. Stål i Hasselager og dens to datterselskaber i Letland bliver den. 1. februar til Jensen Metal.
Med navneskiftet tager koncernen næste skridt i en strategi, som de senere år har budt på etablering af eget datterselskab i Letland og virksomhedsopkøb samme sted.

- Vi har gennem årene ført en meget bevidst, vækstorienteret politik, og nu er tiden inde til at gøre selskabsstrukturen mere enkel til fordel for kunder, leverandører og medarbejdere. Vi skal i første omgang udnytte de synergier, der ligger i, at vi nu kan sammenlægge de to lettiske virksomheder i kraft af, at vi ejer begge selskaber 100 %, fortæller CEO Lars-Bo Christensen.

Lettiske selskaber lægges sammen
Jensen Metal beskæftiger i alt 215 medarbejdere og har kunder inden for blandt andet fødevareindustrien, møbelindustrien, elektronikindustrien, transportsektoren, miljø og energisektoren samt en lang række andre områder.

De to lettiske virksomheder LSEZ ”J.J. Stainless” SIA og SIA ”J.J. Metal” bliver ved navneskiftet lagt sammen til ét selskab under navnet LSEZ ”Jensen Metal” SIA. Sammenlægningen af de to virksomheder sker udelukkende af regnskabsmæssige årsager og for at forenkle den administrative organisation.

- Det er vigtigt at pointere, at der ikke sker ændringer i vores produktionsfaciliteter - hverken i Danmark eller i Letland. I Letland vil der fortsat være en separat bygning til fremstilling af rustfri komponenter, hvilket specielt er et ultimativt krav for at kunne levere til fødevareindustrien, understreger Lars-Bo Christensen.

Efterspørgsel vokser
J.J. Stål har siden sommeren 2010 oplevet en kraftig fremgang i efterspørgslen. Det har betydet, at specielt virksomhedens funktionærer har haft ekstraordinært travlt.

- Belært af finanskrisen har vi ikke ønsket at øge vores kapacitetsomkostninger unødigt, før vi kan se den fulde effekt af en række nye tiltag. Blandt andet samler vi alt indkøb for begge virksomhederne i Letland i én indkøbsafdeling, sammenlægger økonomiafdelingerne, og de to HR-afdelinger sammenlægges ligeledes. Endvidere arbejder vi på at få ISO 9001-certificeret den samlede lettiske virksomhed, hvilket også lægger en del beslag på vores interne ressourcer, siger Lars-Bo Christensen. Han tilføjer, at J.J. Metal har haft den skrappe kvalititets-certificering siden 2005.

Med navnet Jensen Metal trækker koncernen tråde helt tilbage til rødderne i 1977, da J.J. Stål blev grundlagt af smedemester Jens Jensen. Han stod for solide håndværksmæssige traditioner, som er bevaret under væksten til en moderne industrikoncern.

- Vi er stolte af vores baggrund, så selvfølgelig skulle Jensen være en del af det nye navn. Vi valgte så Jensen Metal, selv om vi primært arbejder i rustfri stål og sort stål. Med valget af Metal i stedet for stål får vi samtidig signaleret, at vi faktisk også arbejder i andre metaller som aluminium, messing og kobber, forklarer Lars-Bo Christensen om baggrunden for navnevalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.614