23948sdkhjf

Lego tabte omsætning i 2017

For første gang i mere end 10 år faldt omsætning og overskud hos legetøjsproducenten.

Legos omsætning i 2017 målt i danske kr. faldt med 8 procent til 35 mia. kr. i forhold til 37,9 mia. kr. i 2016.

Driftsresultatet (overskud før finansielle poster og skat) for 2017 blev 10,4 mia. kr. mod 12,4 mia. kr. i 2016, svarende til et fald på 17 procent. Sidst men ikke mindst faldt nettoresultatet fra 9,4 mia. kr. til 7,8 mia. kr.

- 2017 var et udfordrende år, og vi er ikke tilfredse med det finansielle resultat. Vi fik dog en god afslutning på året. I december øgede vi forbrugersalget på syv af vores største markeder, og vi har startet 2018 med varelagre på et sundere niveau. I 2018 vil vi fokusere på at stabilisere forretningen og investere i at skabe en bæredygtig vækst på længere sigt, siger Legos administrerende direktør Niels B. Christiansen.

Faldet i omsætningen derudover påvirket af en oprydning af varelagre i hele værdikæden.

- I 2017 faldt salget på vores veletablerede markeder, primært drevet af en oprydning i varelagrene, og dette fald har påvirket vores driftsoverskud. Vi har også tilpasset organisationen, så den er mindre, mere enkel og afstemt med de behov, vi ser i dag. Denne meget svære proces er nu overstået. Vi har fortsat en sund balance, cash-flow og lønsomhed, siger Niels B. Christiansen.

Han forventer dog, at det i 2018 igen bliver muligt at få vækst på de etablerede markeder.

- Vi tog hul på 2018 fra et bedre udgangspunkt, og det kommende år er det målet at stabilisere forretningen gennem en fortsat investering i fantastiske produkter, effektiv global markedsføring og en forbedret drift. Men der er ingen hurtige her-og-nu løsninger, og det kommer til at tage tid, før vi opnår stabil vækst, siger Niels B. Christiansen.

Koncernen ser blandt andet også et stort potentiale i Kina, hvor salget steg med tocifrede rater i 2017. For nylig blev et partnerskab indgået med en af landets største internetvirksomheder, Tencent, og der er planer for yderligere ekspansion i Kina.

Lego har også planer om at åbne sit første salgskontor i Dubai frem mod årsskiftet 2018/2019. Kontoret skal understøtte ambitionen om ekspansion i Mellemøsten og Afrika.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.361