23948sdkhjf

Vagtskifte hos Multivac i Danmark

Bent Stjerneby træder tilbage som administrerende direktør hos Multivac.

Ved udgangen af marts giver han i stedet stafetten videre til sin salgschef gennem de sidste syv år, Martin Petersen. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

– Det har været 30 fantastisk spændende år, og min efterfølger skal nok få sin del af spændingen, smiler Bent Stjerneby.

Bent Stjerneby har været i branchen for procesudstyr og pakkemaskiner til fødevareindustrien siden 1974, og i 1988 etablerede han Multivac Danmark, som han har stået i spidsen for siden.

Virksomheden er datterselskab i den tyske koncern Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG, der udover Multivac-maskinerne både ejer og forhandler en meget bred palette af udstyr, som spænder fra maskiner til slicening og skæring af portioner over pakkemaskiner og robotter til mærkningsudstyr. Fra 2011 har man også skabt et forretningsområde for folier, poser og clips.

– Udviklingen i markedet, koncernen og produktsortimentet har gennem årene holdt os til ilden og skabt nye spændende muligheder og udfordringer, siger Bent Stjerneby, som i 2008 også stod i spidsen for at etablere Multivac Island, og som tillige var administrerende direktør i Multivac Sverige og Multivac Norge i perioden 2007-2011. I en årrække sad han endvidere i bestyrelsen for Multivacs datterselskaber i Sverige, Norge og Sydafrika.

Ændrede markedsvilkår
– Den rivende udvikling, som over årene har gjort Multivac verdensomspændende, har selvsagt haft stor betydning for, hvor meget koncernen har ønsket og formået at investere i produktudvikling og opkøb af relevante virksomheder, og dermed for de mange banebrydende og innovative teknologier og maskiner, vi jævnligt har kunnet præsentere markedet for. Samtidig har tilstedeværelsen i en lang række lande været afgørende for, at vi har kunnet yde den optimale service til vores globale kunder, som opererer i hele verden, siger han.

Når det gælder markedsudviklingen, så peger Bent Stjerneby på, at der også er sket store forandringer igennem de sidste 30 år:

– For eksempel var der vel omkring 25 slagterier og endnu flere mejerier, da vi startede Multivac i Danmark, og nu er der som bekendt kun ganske få. Samtidig er antallet af forædlingsvirksomheder og konservesfabrikker også skrumpet meget ind, omend vi de seneste år har set udviklingen vende lidt. Og så har vi jo også oplevet de pludselige "bump på vejen", som da der i 2004 kom 10 nye lande ind i EU, og nogle af vores danske kunder rykkede til disse markeder, eller da russerne indførte et importstop for europæisk kød i slutningen af 2014, fortæller han.

Hvad fremtiden vil bringe
Da Multivac Danmark blev etableret, var det med fem medarbejdere. Nu 30 år senere er staben vokset til omkring 35, og omsætningen - som i 2017 landede på den gode side af 100 mio. kr. - er blevet mange gange større, end Bent Stjerneby i de første mange år ville have forventet.

– Og det vil blive en udfordring at holde momentum fremover. Det vil kræve, at virksomheden har det optimale setup på salg, service og sortiment, men på det punkt er jeg overordentlig fortrøstningsfuld; Martin har blandt andet længe arbejdet på at have sælgere, som kan være tæt på kunderne, han kender såvel virksomhed som koncern, produktportefølje samt markedet særdeles godt, og jeg er glad for at overlade stafetten i hans kompetente hænder, siger Bent Stjerneby, der fremover vil drive sin egen rådgivningsvirksomhed og samtidig bruge flere kræfter på bestyrelsesarbejde - blandt andet i Multivac.

Martin Petersen er per 1. januar 2018 blevet udnævnt til administrerende direktør i Multivac og vil per 1. april endegyldigt overtage ansvaret. Han har været virksomhedens salgschef siden 2011, og han kom til Multivac med en længere karriere bag sig i den globale industri for procesudstyr og maskiner til fødevareindustrien.

– Det er en overordentlig spændende opgave, som jeg tager på mig. Men det er en opgave, som jeg glæder mig meget til, og som jeg - i kraft af mine år i spidsen for salget og mit tætte samarbejde med Bent - heldigvis føler mig godt klædt på til. Og jeg er sikker på, at virksomheden går en spændende fremtid i møde, siger Martin Petersen, som peger på en række faktorer, der vil være med til at definere de fremtidige opgaver:

Markedskravene udvikler sig
– På markedet ser vi blandt andet forbrugernes ønske om at kunne købe lokale varer også hos de store kæder samt at reducere madspild mest muligt. Samtidig efterspørger de ”On the Go”-produkter, og de køber i stort omfang måltidskasser via internettet. Dette tilsiger alt sammen, at en række mindre og mellemstore producenter har behov for mindre enkeltstående anlæg, der kan sikre optimal produktkvalitet i mindre enheder.

– I den anden ende ser vi de helt store selskaber, som i højere og højere grad ønsker at købe komplette, automatiserede proceslinjer. Disse skal ud over pakkemaskiner, robotter til ilægning, løsninger til end-of-line kartonnering og palletering og palleomvikling, etikettetingsmaskiner samt en række folie- og emballageløsninger, også omfatte diverse procesudstyr, og det er et af de steder, hvor Multivac-koncernen investerer kraftigt, siger Martin Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11