23948sdkhjf

Danfoss afskediger i Silkeborg

Nyt højautomatiseret produktionsudstyr skal være med til at sikre konkurrencedygtig produktion på Danfoss’ termostatfabrik i Silkeborg.
Danfoss investerer i nyt udstyr til masseproduktion af termostater på sin fabrik i Silkeborg. Samtidig flytter virksomheden et mindre antal manuelle opgaver fra Silkeborg til en søsterfabrik i Bulgarien, som i forvejen står for hovedparten af Danfoss’ mere manuelle fremstilling af termostater.

Samlet set betyder det, at 14 arbejdspladser nedlægges på fabrikken i Silkeborg, der fortsat vil beskæftige ca. 200 medarbejdere i produktion, produktudvikling, salg og marketing. 12 medarbejdere har modtaget en opsigelse, mens to af de nedlagte stillinger er fundet gennem naturlig afgang.

Tror på produktion i Danmark
Ifølge Kim Christensen, der er divisionsdirektør i Danfoss, er tilpasningerne helt nødvendige for også i fremtiden at sikre konkurrencedygtig produktion i Danmark:

- Vi tror, at en af vejene frem i Danmark er højautomatiseret produktion i høje styktal. Derfor har vi netop valgt at investere i Silkeborg-fabrikken. På den korte bane betyder det desværre også, at vi må tage afsked med værdsatte kolleger.

Danfoss vil nu undersøge mulighederne for at finde anden beskæftigelse til de berørte medarbejdere i andre dele af Danfoss-koncernen, der samlet set oplever fornyet vækst efter finanskrisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094