23948sdkhjf

Grundfos til kamp mod piratkopister

Pumpegiganten har nu fået eneret på en bestemt rød farve. Det skal gøre det lettere at finde kopierede pumper.
Grundfos-pumper, som i virkeligheden ikke er produceret hos Grundfos, er et stigende problem for Bjerringbro-virksomheden, der nu tager endnu et våben i brug for at ramme piratkopisterne. Den røde farve med den mundrette kode ”NCS 4050R G5359” er så synonym med den danske virksomhed, at man nu har fået eneret på at anvende den i Danmark.

- Der kan være tilfælde, hvor billige konkurrenter eller kopier kommer til Danmark fra Asien, og dem kan vi nu komme efter, hvis de kopierer farven, udtaler Kristina Klimova, der er juridisk rådgiver i Grundfos, til Børsen.

Skal udbredes til andre markeder
Selv om det især er i lande som Kina og Rusland, Grundfos har problemer med piratkopisterne, ser Kristina Klimova alligevel registreringen af farvekoden i Danmark som et vigtigt skridt.

Nu er det nemlig planen, at man vil forsøge at få eneret på farven i andre lande. I første omgang bliver der tale om nogle af de traditionelle kernemarkeder i EU, hvor Grundfos forholdsvist enkelt vil kunne påvise, at den røde farve associeres med deres pumper.

Piratkopiering er et stigende problem for Grundfos, der allerede har vundet flere retssager i Rusland, Kina og Schweiz. Generelt er det dog vanskeligt for koncernen at finde de skyldige, da der ofte ikke er data på pumperne, som kan spores tilbage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109