23948sdkhjf

Brüel Systems vinder eksportpris

På blot tre år har den nordjyske eksportvirksomhed vendt svingende resultater til en overskudsforretning og har i 2017 præsteret en øget eksportomsætning på 33 procent.

Benhårdt fokus på kunderne, udvalgte brancher og en holdindsats har skabt succesen.
I front for virksomheden og den proces, som har ført Brüel Systems i front som vinder af Danish Exporter of the Year, står CEO Kurt Bech Christensen.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi vinder prisen, fordi den forandringsproces, vi har været igennem de seneste tre år, nu bærer frugt. Vores medarbejdere har fra opstarten udvist et unikt engagement, da ingen har været i tvivl om Brüel Systems potentiale på verdensmarkedet, og det skyldes dem, at vi nu kan fejre denne succes.

Brüel Systems, der leverer industrielle vaskemaskineanlæg til det globale marked, vandt prisen foran Insatech, Kamstrup, Landia og Spica Technology og kommer nu i fint selskab med tidligere vindere som Hoyer, Hydra-Grene, Viking Life-Saving Equipment, Desmi og Resolux.

Fordoblede omsætningen på et år
Det er især Brüel Systems store eksportvækst og fokus på innovation, som er begrundelsen for prisen. Virksomheden præsterede fra 2015-2016 en eksportvækst på 100 procent og yderligere 33 procent til 2017, så omsætningen i dag ligger på 160 mio. kr.

- Den utrolige rejse er imponerende og et flot bevis på en mindre dansk eksportvirksomhed, som ved hjælp af klart fokus på kunden og en høj grad af innovation har skabt en vaskeægte eksportsucces. Virksomhedens anlæg bidrager desuden til at øge fødevaresikkerheden og nedsætte vand- og elforbrug hos kunderne og er dermed et eksempel på, hvad danske virksomheder kan bidrage med på den globale scene, siger CEO, Ulrik Dahl, Eksportforeningen, der hvert år uddeler prisen til en medlemsvirksomhed, som har præsteret stor eksportvækst.

Fokus på få segmenter
Kurt Bech Christensen blev i 2015 hentet ind til at køre virksomheden gennem en rekonstruktion, fordi det oprindelige selskab var gået konkurs. Han overtog ledelsen af en virksomhed, der var præget af svingende resultater, krisestemning og en kortsigtet tilgang til driften.

- Den nye ledelse gjorde derfor meget ud af at samle virksomheden til et hold, der trækker i samme retning. Derudover satte vi fokus på at indsnævre vores segmenter og holde fokus der, hvor vi har de rette produkter, og hvor vi kender markederne. Tidligere leverede virksomheden til utroligt mange forskellige brancher, og nu er vi nede på fem segmenter, hvor vi står stærkt, siger Kurt Bech Christensen.

”Smid alt, når kunden ringer”
Det tredje ben i Kurt Bech Christensens opskrift på succes er kundefokus. 20 procent af Brüel Systems omsætning kommer i dag fra service, og at det er gået den vej skyldes, at alle sætter service på lige fod med salg.

- Når en kunde ringer, skal han eller hun hjælpes. Tidligere kunne der gå op til tre dage med at finde en løsning og afklare pris – i dag smider vi, hvad vi har i hænderne og løser problemet. Prisen kommer til sidst. Vi kan se, at vejen til nye ordrer ofte går gennem en god serviceaftale eller et godt renommé i forhold til service, og vi behandler derfor den del af forretningen som almindeligt salg, forklarer Kurt Bech Christensen.

250 mio. kr. om tre år
Ambitionerne er også store for fremtiden i den Hjørring-baserede virksomhed. Ifølge Kurt Bech Christensen skal Brüel Systems følge samme kurs, og vækst er fortsat på dagsordenen:

- Vi har præsteret meget store vækstrater de seneste tre år, og træerne vokser ikke ind i himlen. Vores mål er en fortsat og kontrolleret vækst – vi skal vækste, for virksomheder der ikke vækster dør langsomt. Målet er at nå 250 mio. kr. i omsætning i 2021, og det betyder, at vi skal vækste med et mindre tocifret millionbeløb hvert år.

Vejen til at nå målet er det samme, som virksomheden allerede har igangsat:

- Vi skal videreudvikle virksomheden, så vi sikrer indtjeningen. Konstant fokus på optimering af processer, produkter og ikke mindst tilliden til vores medarbejdere er nøglen hertil, siger Kurt Bech Christensen.

Fakta om Brüel Systems
• Brüel Systems leverer industrielle vaskeanlæg til alle verdens kontinenter, hvor de to største og seneste projektsalg har været til Australien og USA.
• Eksport udgør 98 procent af virksomhedens omsætning.
• Virksomheden har præsteret en vækst i omsætningen på 100 procent fra 2015 til 2016 og 33 procent fra 2016 til 2017 til 160 mio. kr.
• Brüel Systems har hovedkontor og fabrik i Hjørring, hvor 100 medarbejdere er beskæftiget.
• Brüel Systems har været medlem af Eksportforeningen og Danish Food Tech Group siden 2015.

Fakta om Eksportforeningens Danish Exporter of the Year-pris
Prisen uddeles hvert år til en af foreningens medlemmer, der er kendetegnet ved:
• Innovation med hensyn til eksport og global afsætning
• Ekstraordinær vækst i eksporten
• Ekstraordinær indsats for at fremme dansk eksport
• At være foregangsmænd i forhold til at styrke Eksportforeningens netværk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092