23948sdkhjf

Roblon sælger fra og indsnævrer kerneforretningen

Kapitalfond og ledende medarbejdere køber hovedparten af Roblon Engineering. 57 ansatte følger med i handlen.

Roblon har dags dato indgået en aftale om salg af den største del af forretningssegmentet Engineering. Køberen er Erhvervsinvest og ledelsen af Roblon Engineering, Lars Munch Antonsen og Jesper Krarup Nielsen. Det oplyser den nordjyske koncern i en meddelelse til fondsbørsen. 

Den største del af Roblon Engineering består af salg og produktion af tovværksmaskiner, twistere og windere. Køber overtager forretningsmæssige aktiviteter tilknyttet feltet samt nettoaktiver tilknyttet det frasolgte, herunder bygninger i Sæby, tekniske anlæg og arbejdskapital. Der medfølger 57 medarbejdere, som alle får ansættelse hos køber. Der er desuden indgået  en aftale om sourcing af kabelmaskiner og administrative serviceaftaler i en overgangsperiode. 

Ud af den samlede samlet 2016/2017-omsætning i Roblon Engineering på 100,2 mio. kr. omsatte denne del for 85,9 mio. kr. De samlede aktiver i Roblon Engineering udgjorde per 31.  oktober 2017 76 mio. kr. 

Holder fast i produktion til den fiberoptiske kabelindustri
Den anden og mindre del af Roblon Engineering, salg og produktion af produktionsudstyr til den fiberoptiske kabelindustri, bevares under koncernens ejerskab. 

Roblon vil dermed yderligere satse på at kunne tilbyde både produktionsudstyr og kabelmaterialer til producenter af fiberoptiske kabler. Industrien har i de seneste år været i kraftig vækst, og det forventes at fortsætte. Denne del af Roblon Engineering omsatte for 14,3 mio. kr. i 2016/2017. 

Industrial Fiber bliver Roblons fremtidige kerneforretning
Frasalget sker efter et 2016/2017, hvor Roblon har købt op og etableret virksomhed i USA inden for Industrial Fiber, hvor der i samme periode er identificeret yderligere markedsmuligheder. 

Ressourcer og kapital, der bliver frigivet ved Engineering-salget, skal da også investeres i Industrial Fiber, som hermed bliver Roblons fremtidige kerneforretning. 

Salgsværdien på gældfri basis er på 64 mio. kr., og som følge af transaktionen forventer Roblon et nettoprovenue fra salget efter afholdelse af transaktionsomkostninger i niveauet 10 mio. kr. 

Ifølge aftalen sker afslutning af transaktionen den 14. marts 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11