23948sdkhjf

Regeringen vil ikke forfordele danske værfter

Det vakte stor opstand blandt danske skibsværfter, da to nye miljøskibe blev sendt i udbud, og udbuddet var skruet sådan sammen, at ingen danske værfter kunne byde ind.

Siden blev udbuddet trukket tilbage og ændret, så de to miljøskibe også kan bruges som krigsskibe. Dermed kan Forsvaret bruge EU's såkaldte artikel 346, der gør, at man tildele ordren til et dansk skibsværft. Men det bliver der ikke noget af, hvis det står til regeringen.

- Altså vi vil selvfølgelig gerne, at der er produktion på danske værfter. Men det er ikke sådan, at vi vil tilsidesætte reglerne om, at vi skal have det til en ordentlig og konkurrencedygtig pris, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til Børsen.

Den holdning bakkes op af De Konservatives Rasmus Jarlov, der er formand for forsvarsudvalget. Til gengæld vækker udmeldingen forargelse hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, der vil sikre, at ordren går til et dansk værft.

- Det skal vi da selvfølgelig gøre. Så det vil vi holde de andre fast på. Det skal de ikke løbe fra, siger partiets forsvarsordfører, Marie Krarup, til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188