23948sdkhjf

Milliarder til mindre danske virksomheder

En ny aftale mellem regeringen, F&P, ATP og LD sikrer risikovillig kapital til mindre danske virksomheder.
Dansk Vækstkapital, som det fælles initiativ mellem de tre pensionsselskaber og regeringen er blevet døbt, skal sikre risikovillig kapital til mindre danske virksomheder og iværksættere.

- I finanslovsaftalen 2011 blev det vedtaget at etablere tre nye låne- og kautionsordninger til iværksættere og små og mellemstore virksomheder. De tre nye ordninger er en vigtig del af den samlede model, der kan øge udbuddet af risikovillig kapital med op til 10 mia. kr., siger erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen.

Aftalen indebærer blandt andet, at der etableres tre låne- og kautionsordninger i regi af Vækstfonden, som målrettes iværksættere og små og mellemstore virksomheder. Her vil virksomheder blandt andet kunne optage vækstlån på op til 7,5 mio. kr. eller indgå aftale om vækstkaution på op til 10 mio. kr. Den sidste ordning omhandler mezzaninkaution til virksomheder, der modtager mezzaninlån.

- Aftalen er helt central for at få skabt vækst og nye arbejdspladser og er dermed et vigtigt skridt for at bringe Danmark tilbage på vækstsporet, udtaler Brian Mikkelsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062