23948sdkhjf

Ny trawler-ordre til Karstensens Skibsværft

En norsk kunde har afgivet en ordre på et trecifret millionbeløb.

Det er rederiet Havskjer AS, der er et datterselskab under Veibust Fiskeri, som er ejet af den norske reder Henning Veibust, der har afgivet ordren på fiskefartøjet ’Havskjer’. Rederiet har tre koncessioner og driver i forvejen de to fartøjer 'Havskjer' og 'Havstål'.

Det nye 'Havskjer' bliver dermed rederiets tredje nybygning.

Der er tale om en ordre på 300 mio. norske kr., og fartøjet skal efter planen leveres i 2020.

Der er tale om en 80 meter langt og 16 meter bredt fartøj, som bliver en kombination af en pelagisk trawler og en snurper.

Fremdriftsanlægget bliver en hovedmotor på omkring 6.000 kW med 2-speeds gearanlæg. Anlægget udstyres desuden med en take-me-home funktion, som muliggør diesel-elektrisk sejlads.

Der er tale om en kunde, som allerede er kendt hos det nordjyske værft. Karstensens Skibsværft og Havskjer AS har således for nylig samarbejdet om en ombygning af 'Havstål'. Fartøjet blev oprindeligt bygget som 'Serene' i 2009 og var oprindeligt rigget til pelagisk trawling. Efter ombygningen er det rigget til en kombination trawl- og notfirskeri.

Karstensens Skibsværft har med 'Havskjer' i alt 15 pelagiske fiskefartøjer i ordrebogen til levering i løbet af de kommende tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109