23948sdkhjf

Heléns Rør A/S på dobbelt kraft i Danmark

Ugens profil: I 2010 opkøbte Heléns Rør A/S den danske kollega Aktieselskabet Thos. Sonne Junr. I dag er de to selskaber slået sammen til én slagkraftig leverandør.
Officielt overtog Heléns Rør Sonne Junr. den 1. januar 2010, men reelt blev driften hos den fynske virksomhed først løftet over i Heléns Rør den 1. juni. Samtidig blev det besluttet at lukke Heléns' afdeling i Aalborg og samle produktionen i Kauslunde uden for Middelfart.

- Allerede i april begyndte vi at rotere internt her i Middelfart for at kunne tage imod den produktion, vi hidtil havde haft i Aalborg. Det store ryk af maskiner og materialer gennemførte vi i juni-august. Sideløbende havde vi implementeret SAP, som er det produktionsstyringssystem, Heléns-koncernen bruger, og det gav os lidt opstartsvanskeligheder. Men fra oktober 2010 kom vi med i vores ordre backlock. Så nu er det ved at være hverdag igen, fortæller Allan Lawaetz Nielsen.

Ny rørlaser
I Aalborg lå fokus på laserskæring og hydraulik, mens man i Kauslunde havde omfattende kompetencer inden for cirkelsavning. Dermed var der tale om to afdelinger, der komplementerede hinanden godt. Alligevel var det mere praktisk at samle de to i ét samlet kompetencecenter.

- Logistisk er det et bedre setup, at vi kun skal køre fra ét sted – og det gælder både, når vi skal have varer ind og ud af huset, siger Allan Lawaetz Nielsen, der også benyttede flytningen til at opgradere maskinparken fra Aalborg og rokere lidt rundt på kompetencerne.

- Vi har udskiftet en af vores rørlasere fra Aalborg, så vi i dag har to nyere bearbejdningscentre. Det betyder, at vi i dag kan bearbejde færdige emner op til 6 meter, hvor vi tidligere kun kunne klare 3 meter. Vi har også øget indsatsen på rørlaserne rent bemandingsmæssigt, så vi nu kører i tre skift, hvilket har givet os større fleksibilitet, forklarer Allan Lawaetz Nielsen, og fortsætter:

- I forbindelse med flytningen er vi til gengæld stoppet med at have rørbukning og svejsning internt i huset. Det produktionsareal har vi i stedet anvendt til vores hydraulikafdeling.

Økonomiafdeling flyttet til Fyn
Også på andre punkter har sammenlægningen af de to virksomheder fået betydning for setup’et i Danmark.

- I samme ombæring har vi valgt at flytte vores økonomiafdeling fra Albertslund til Middelfart, så vi nu har et salgskontor tilbage i Albertslund. Samtidig har vi lukket vores kontor i Lyngby, forklarer Allan Lawaetz Nielsen, der selvfølgelig regner med at kunne høste en række synergier på baggrund af de mange omrokeringer.

- Til gengæld har vi bibeholdt hele vores salgsstyrke og blot slået afdelingerne fra Sonne og Heléns sammen. Sammenlagt giver det os én stor organisation, som kan dække markedet effektivt og med stor kompetence, tilføjer han.

Vil vokse i Danmark
Han er ikke i tvivl om, at opkøbet har skabt en meget mere slagkraftig leverandør, og netop derfor er der allerede nu lagt en ambitiøs vækstplan for Heléns’ aktiviteter i Danmark.

- Ambitionen er, at vi skal vokse i Danmark, og vi er allerede nu ved at undersøge muligheden for at udvide faciliteterne. Det betyder selvfølgelig, at vi skal have øget tonnage gennem produktionen, og i 2011 satser vi på en fremgang på 10 % totalt for hele det nye selskab. Det svarer til den samme fremgang, som vi havde i 2010, hvor vi også øgede bemandingen med 10 %. Det synes jeg er meget positivt, når man ser i forhold til den tid og de ressourcer, vi har brugt på flytningen og integrationen, lyder det fra Allan Lawaetz Nielsen.

- Nøglen til væksten er fokus på effektivitet og kvalitet, og vi forventer derfor også at påbegynde en ISO-certificering i 2011. Det er en konkurrenceparameter, at vi kan dokumentere vores kvalitet overfor kunderne, siger Allan Lawaetz Nielsen og tilføjer, at kvaliteten netop er altafgørende på nogle af de store satsningsområder, Heléns har i Danmark; nemlig rørlaserskæring, hydraulik til vindmølleindustrien og leverancer til energi- og offshore-branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078