23948sdkhjf

Vestas på opkøb

Vindmølleproducenten har indgået aftale om køb af Utopus Insights.

Amerikanske Utopus Insights er leverandør af dataanalyse og har 15 års erfaring i udvikling af digitale løsninger. 

Købsprisen for Utopus Insights på gældsfri basis er cirka 100 mio. dollars (596 mio. kr.), som Vestas betaler kontant.

For 2017 forventes Utopus Insights at have en koncernomsætning på under 10 mio. dollars (60 mio. kr.).

Baggrunden for opkøbet er, at Vestas har en ambition om at tilbyde sine kunder digitale løsninger, der kan levere større forudsigelighed, øget produktion af vedvarende energi, mere effektiv drift og bedre integration med elnettet. Den digitale transformation betyder, at energisystemer og ejere af bæredygtig energiproduktion skal forbedre nøjagtigheden af sine prognoser for vedvarende energiproduktion, optimere produktionen fra hver enhed og orkestrere en portefølje af ressourcer på tværs af mange lokationer og produkttyper.

- Det er Vestas’ strategiske målsætning at accelerere transitionen til en fuldt ud bæredygtig energisektor så hurtigt og billigt som muligt – både for vores kunder og for Jorden, udtaler Vestas’ koncernchef og CEO Anders Runevad.

- Købet af Utopus Insights forbedrer Vestas’ eksisterende, førende kompetencer inden for dataanalyse og integreret energisoftware. Vi bliver nu i stand til at levere forbedrede prognoser, produktionsoptimering og koordinering mellem kraftværker, samt at understøtte det større energisystems øgede optag af vedvarende energi. 

Utopus Insights har sin oprindelse i IBM’s Smarter Energy Research Institute og har mange års erfaring inden for datavidenskab, software, drift af forsyningsværker, meteorologi samt vedvarende og distribueret energi. Utopus Insights tilbyder i dag sine kunder i energibranchen fem forskellige typer software og vil fortsætte med at udvikle nye produkter baseret på sine mere end 30 udstedte patenter relateret til energiinnovation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219