23948sdkhjf

Installerede havvindmølle på 11 timer

Ørsteds Race Bank-havmøllepark er nu i fuld drift.

Ørsteds havvindmøllepark Race Bank ud for Norfolks kyst producerer nu med fuld effekt. 

Installationen af vindmøllerne startede i maj 2017, og efter en 240 timer lang godkendelsestest af alle 91 vindmøller og 200 timers test af hele havvindmølleparken er den nu i fuld produktion med en kapacitet på 573 MW.

Under idriftsættelsen af de sidste vindmøller nåede Race Bank at producere over 1 terawatt-time (TWh), siden byggeriet startede. 

- Fuld kapacitet og produktion af 1 terawatt-time er to fantastiske milepæle, som er blevet opnået takket være mange personers hårde arbejde og engagement. Fuld kapacitet betyder, at Race Bank nu kan producere nok grøn energi til at forsyne over en halv million britiske hjem med strøm, siger David Summers, project director for Race Bank hos Ørsted UK. 

Rekordinstallation
En af vindmøllerne blev installeret på blot 11 timer, hvilket er ny rekord for Ørsted. Hele idriftsættelsesprocessen har overgået forventningerne. 

 - Vi har opnået fuld kapacitet til tiden, og vi har gjort det uden at gå på kompromis med vores høje sikkerhedsstandarder. Nu ser jeg frem til at færdiggøre de sidste aktiviteter på Race Bank og den officielle indvielse af projektet til sommer, siger David Summers.

Race Bank anvender Siemens Gamesa 6 MW-vindmøller, og mange af disse møller er forsynet med de første vinger, der bliver produceret på Siemens Gamesas vingefabrik i Hull.

Race Bank bliver den første af Ørsteds havvindmølleparker til at bruge et nyt SOV-fartøj. SOV-fartøjet kan opholde sig på havet med drifts- og vedligeholdelsesteamet i op til 28 dage ad gangen, og det vil gøre vedligeholdelsen af projektet langt mere effektiv.

Et team med base i Grimsby bliver ansvarlig for at udføre drifts- og vedligeholdelsesarbejdet i projektets levetid. 

Fakta om havmølleparken Race Bank

  • Ejet af Ørsted (50 procent), Macquarie European Infrastructure Fund 5 (25  procent), Macquarie Capital (12,5 procent) og Sumitomo Corporation (12,5 procent)
  • Beliggende cirka 27 km ud for Blakeney Point i det nordlige Norfolk og cirka 28 km ud for Chapel St Leonards i Lincolnshire
  • Har et samlet areal på 75 kvadratkilometer
  • Består af 91 Siemens Gamesa 6 MW-vindmøller
  • Samlet kapacitet på 573 MW, hvilket er nok til at forsyne over en halv million britiske hjem med strøm hvert år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109