23948sdkhjf

Skykon-bestyrelse afviste redningsforsøg

I 11. time stod en ledergruppe hos Skykon klar med nye, mulige investorer. Bestyrelsen afviste dog at udskyde konkursen. Der var ikke noget reelt bag planerne, siger bestyrelsesformanden.
Balladen fortsætter efter Skykons konkurs. En ledergruppe bestående af forretningsudviklingsdirektør Niels Brix, økonomidirektør Søren Lindgaard samt vicepræsidenterne Lars Fuglsang og Johnny Skov havde angiveligt kort før Skykons konkurs kontakt til nye investorer, der var villige til at skyde kapital i selskabet. Derfor forsøgte gruppen at få udskudt beslutningen om at begære koncernen konkurs. Det viser dokumenter, som Børsen har fået fat i.

- …vi beder bestyrelsen om ikke at indgive en egenbegæring om konkurs før jul, eftersom vi har meget gode indikationer på, at en løsning kan opnås, som vil sætte os i stand til at fortsætte den intense dialog med Hudson Clean Energy og andre, som alle klart har tilkendegivet, at de vil fortsætte dialogen, når vi er ude af betalingsstandsning, lød det i korrespondancen mellem ledelsen og bestyrelsen.

Ville investere millioner
Udover Hudson Clean Energy var også Tat Group og Better Capital nævnt som mulige investorer, ligesom ledergruppen selv stod klar med 10 mio. kr. på betingelse af, at bestyrelsesmedlem Jens Risvig Pedersen, bror til daværende administrerende direktør og bestyrelsesformand Carsten Risvig Pedersen, ville indskyde 8 mio. kr.

Bestyrelsen, med undtagelse af tidligere direktør Jesper Øhlenschlæger, valgte dog at stemme for en konkursbegæring, som blev indgivet lige før jul. Jens Risvig Pedersen forklarer, hvorfor man ikke fulgte ledergruppens anmodning.

- Fordi vi i to måneder har været igennem nøjagtig den proces, og der var ikke noget reelt bag deres planer. Der var en hel anden dagsorden bag det brev. Når løbet er kørt, skal man indse det, udtaler han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079