23948sdkhjf

Udbud af miljøskibe skal gå om

Kritik fra danske skibsværfter bærer nu frugt.

Udbuddet af tre miljøskibe med en samlet byggesum på cirka 140 mio. kr. skal gå om. Det oplyser Forsvarsministeriet på sin hjemmeside.

Det hidtidige udbud var skruet sådan sammen, at værfter, der ønskede at byde ind på opgaven, skulle dokumentere, at de inden for de seneste 10 år havde bygget lignende skibe. Ingen danske værfter kunne dog leve op til det krav.

Det fik flere værftsejere op i det røde felt med beskyldninger om, at det danske forsvar ikke understøtter danske arbejdspladser.

Med indgåelsen af et nyt forsvarsforlig for perioden 2018-2023 har forligskredsen dog besluttet at genoverveje udbuddet og undersøge, om man kan anskaffe en ny skibstype.

- Vi undersøger nu, om ikke nye militære skibe kunne løse den opgave ved siden af, så vi slår to fluer med et smæk – og får styrket Søværnet. Med den nye forligsaftale styrker vi Forsvaret på flere områder, og vi har samtidig haft fokus på at give Forsvaret større bredde og robusthed – ikke mindst i lyset af den sikkerhedspolitiske udvikling. Det er baggrunden for analysen af, om man i stedet for at erstatte Forsvarets udtjente havmiljøskibe kunne fokusere på nye militære fartøjer. Det handler om at se på, om vi kan løse opgaverne, styrke det nationale forsvar og sikre en bedre udnyttelse af Forsvarets samlede ressourcer, idet en ny skibstype selvfølgelig også skal kunne løse havmiljøopgaven, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11