23948sdkhjf

Den første strøm flyder snart fra testmøllerne i Nissum Bredning

Ganske kort før jul fik Nissum Bredning Vind, der består af Nissum Bredning Vindmøllelaug og Jysk Energi, tilladelse til at producere el fra de fire testmøller i Nissum Bredning.

Dengang var ikke alle fire møller rejst - det blev de i starten af januar og står nu og knejser i fjorden.

JD Contractor har de senese to uger arbejdet på højtryk for at klargøre til selve kabelinstallationen. Der skal nedlægges kabelrør fra mølle to til mølle et, fra mølle to til mølle fire og fra mølle fire til mølle tre.

Efterfølgende skal selve el-transmissionskablet på 66 kV puttes i kabelrørene.

- Det arbejde gik man i gang med sidste lørdag, og det første kabel mellem land og mølle to er lagt i. Det tog cirka halvanden time, så var det på plads, skriver Nissum Bredning Vindmøllelaug på Facebook.

Siden har man ført både kabel to og tre igennem.

- Det er første gang nogensinde, man ilægger havkabler på denne måde. Siemens og projektleder Jesper Sørensen samt det schweiziske firma Plumettaz S.A, der har patent på processen, er alle på siten og følger spændt denne opgave, fremgår det ligeledes af et opslag på Facebook. 

Det hele sker fra land, og kablerne glider stiller og roligt. De første installationer, som går fra land og til mølle to, er en strækning på cirka 900 meter. Samlet set drejer det sig om en strækning på 2 kilometer. Efter at kablerne er lagt ud, har Siemens en del arbejde at udføre, blandt andet med at klargøre møllerne til drift.

Så dagen, hvor den første 1 kWh på tælleren registreres, nærmer sig.

Møllerne i Nissum Bredning udgør et testsite for Siemens og selskabets 7.0 MW-møller. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234