23948sdkhjf

Semco fjerner stilladsbyggere efter kaffemøde

Selvom man er uenig, fjerner Semco Maritime rumænske stilladsarbejdere fra opgave på vindmølleinstallationsfartøjet ’Pacific Orca’ efter blokade.

En gruppe rumænske stilladsbyggere er midlertidigt suspenderet fra arbejde på ’Pacific Orca’ hos Semco Maritime. Det skriver JydskeVestkysten. 

Det sker, efter 50 stilladsarbejdere fra Stilladsklubben Vestjyden, som er organiseret i 3F Transport Esbjerg, plus flere havnearbejdere onsdag blokerede to porte til offshorevirksomhedens område på Esbjerg Havn. 

Kritikken går på utilstrækkelig uddannelse og løn. De rumænske stilladsarbejdere har angiveligt ikke den rette uddannelse til at udføre arbejdet på vindmølleinstallationsfartøjet, og at de kun får en løn på 120-130 kr. i timen. 

Den udlægning er Semco Maritime direkte uenig i, både omkring løn og uddannelsesniveau. Så selvom rumænerne er fjernet fra ’Pacific Orca’, er sagen ikke slut. 

- Vi er naturligvis overraskede over, at de pludselig laver en ulovlig blokade, men nu har vi drukket en kop kaffe, så vi får afklaret den fremtidige spillebane. Så må det fagretlige system afgøre, hvem der har ret. Har vi lavet en fejl, retter vi naturligvis ind, og på samme måde forventer vi, at stilladsfolkene retter ind, siger HR-direktør hos Semco Maritime, Jens Holm Nielsen, til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093