23948sdkhjf

Lyse udsigter for Lindø

En redningsplan med 300 mio. kr. er klar til Lindø 2000 arbejdspladser på Lindø-værftet på Fyn og flere tusinde job hos underleverandører synes reddet takket være en ny model for værftsstøtten.
Regeringen planlægger at finde 300 mio. kr. til statsstøtte efter en model, der tidligere er anvendt på Søkrigsforsikringen og Dansk Landbrugs Reallånefond, DLR. Ifølge dagbladet Børsens oplysninger er økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) »i dialog med« Skibskreditfonden om en løsning, så Folketinget kan undgå ny statsstøtte, men i stedet hente pengene fra den selvejende fond, som har en egenkapital på 8,6 mia. kr.

Økonomi- og Erhvervsministeriet arbejder med en model, som vil omdanne Skibskreditfonden til et aktieselskab. Staten ejer via Danmarks Nationalbank en femtedel af Skibskreditfonden, skriver Dagbladet Børsen.

Ved at bruge en konstruktion med en aktieselskab, får banker og andre aktører mulighed for at trække deres andele ud skattefrit. Samtidig får staten mulighed for at realisere sin del af aktierne, og bruge dele af beløbet netop til at redde Lindø-værftet uden at skulle bruge penge fra statskassen, kan man læse i dagens udgave af Dagbladet Børsen

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil se positivt på enhver løsning, som regeringen måtte lægge frem, skriver Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14