23948sdkhjf

Snuppede sin anden Skills-titel

Vinderen af konkurrencen for klejnsmede gentog sidste års kunststykke.

Klejnsmedslærling Svend Borup Christophersen, der er i lære hos Skanda i Mariager og går på skole på Tradium blev lørdag kåret som Danmarks bedste klejnsmed ved DM i Skills i Herning.

Svend har de sidste mange uger trænet intenst i alle detaljer i TIG-svejsning, elektrodesvejsning og MIG-svejsning, som alle er vigtige discipliner, som skal mestres, hvis man vil helt til toppen på skamlen.

- Jeg har trænet mange forskelige øvelser og konstruktioner og især svejsning og pladebearbejdning. Jeg har også øvet mig i en tidligere Skills-opgave, hvor vi skulle lave et dozerblad, der er bygget op af nogle plader og profiler, der skal bearbejdes og svejses sammen, forklarer Svend Borup Christophersen.

Det skal kunne bruges til noget
Den helt store styrke for den unge nordjyde er hans evne til at planlægge tingene. Han er god til at bevare overblikket og tænke frem. Han er ikke bare optaget af at lave en pæn svejsning lige her og nu. Han tænker hele tiden på, hvordan, det han laver, skal bruges.

- Mit motto er, at det jeg laver skal kunne bruges til noget. Det er jo ikke meget ved at lave noget, der er pænt, men som ikke kan anvendes eller holde. Det vi svejser, skal jo som regel passe sammen med noget andet. Og der er som regel ikke noget at give af. Alt skal måles ud og passe på millimeteren, forklarer en engageret Svend Borup Christophersen.

- En af mine fordele er måske også, at jeg allerede har startet mit eget firma. Derfor går jeg og roder med noget hele tiden, både maskiner og forskellige materialer. Det giver mig stor viden om, hvordan jeg finder en løsning på tingene, fortsætter han.

Den største udfordring for Svend under de tre dages intense konkurrence til DM var helbredet. Han havde været sløj hele ugen med en forkølelse.

- Jeg har heldigvis prøvet at være med før. Derfor har jeg prøvet, at dommerne hele tiden kigger os over skuldrene, og derfor blev jeg ikke så påvirket af det.

Opgaven ved dette års DM var at producere en håndskubbet sneplov. Der var mange detaljer og dele, der skulle passe sammen. Derudover var der mange ting, der skulle måles ud i de nøjagtige vinkler på håndtaget.

Tradiums direktør, Lars Michael Madsen, fulgte spændt med, da vinderne skulle kåres lørdag i MCH Messecenter Herning.

- Jeg har fulgt Svend fra sidelinjen alle tre dage og jeg må sige, at jeg er pavestolt. Ikke mindst på vegne af Svend, men også på klejnsmedefagets og Tradiums vegne. Svend viser som rollemodel, at når man kan og vil, ja så kan man gå hele vejen og vinde, siger Lars Michael Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078