23948sdkhjf

Grundfos udvider koncerndirektionen

Direktør for forretnings- og teknologiudvikling Peter Røpke indtræder i Grundfos’ koncerndirektion.
Peter Røpke startede hos Grundfos i forsommeren 2010 som direktør for forretnings- og teknologiudvikling. Den 1. januar 2011 indtræder han så i koncerndirektionen, der i øvrigt udgøres af Heine Dalsgaard (økonomi), Søren Ø. Sørensen (salg og marketing), Lars Aagaard (produktion og logistik) og administrerende direktør og koncernchef Carsten Bjerg.

Peter Røpke har haft et lignende ansvar i sit tidligere job hos Nokia, hvor han gennem flere år bestred forskellige lederstillinger. Senest som global ansvarlig for udvikling af Nokias mobiltelefoner.

- Grundfos har en stolt tradition for uafhængighed på grund af sit ejerforhold, hvor overskuddet investeres i virksomheden. Derved har Grundfos mulighed for at arbejde mere langsigtet, og det giver os mulighed for at sætte endnu mere fart på udviklingen af nye produkter og services. Grundfos har været dygtig til at tage udgangspunkt i en stærk base med innovative teknologier, og virksomheden har ikke manglet tro på, at man gik den rigtige vej med den grønne agenda. De kompetencer bruger vi til at udvikle nye forretningsområder. Vi skal blandt andet udnytte den kulturelle og tværfaglige mangfoldighed, der ligger i at være til stede på alle dele af kloden, siger Peter Røpke.

- Peter har på kort tid vist, at han kan orkestrere vores forsknings- og udviklingsindsats, og jeg er helt overbevist om, at han yderligere vil styrke dette vitale område for os. Det er her, vi skal finde nye teknologier og produkter, der kan fastholde vores position som verdens førende. Jeg glæder mig til at få hans kompetencer med i vores direktionsarbejde, siger Grundfos’ koncernchef Carsten Bjerg.

Peter Røpke er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 1992. Fra 1992 til 1994 arbejdede han hos Olivetti. I 1994 kom han til Nokia og havde indtil 2008 forskellige ledende stillinger i den danske afdeling af Nokia. I 2008 fik han det globale ansvar for udvikling af Nokias mobiltelefoner. Han har arbejdet i blandt andet Finland, Tyskland, Kina og Danmark. Peter Røpke er født og opvokset i Rødovre. Han er gift med Rikke. Sammen har de tre børn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094