23948sdkhjf

Nu arbejder mere end 3.000 i fynsk robotklynge

Ved årsskiftet 2016/2017 havde virksomhederne i den fynske robotklynge cirka 2.600 medarbejdere.

Siden da har der været fuld fart på ansættelserne, og nu er der cirka 3.200 ansatte. Samtidig er klyngen vokset til 120 virksomheder, viser en ny rapport fra Odense Robotics. Det skriver Udvikling Fyn i en pressemeddelelse.

Rapporten tegner et billede af en ung fremadstormende klynge, hvor hele 43 procent af virksomhederne er etableret efter 2010, og 50 procent af virksomhederne eksporterer.

- Vækstpotentialet er langt fra indfriet for robot- og automations-virksomhederne, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics. 

- Vi ser adskillige virksomheder med stærke vækstambitioner, der opererer på et globalt marked med høje vækstrater. Samtidig vokser klyngen med en masse startups, der står på tærsklen til spændende udvikling og meget store vækstmuligheder. Tallene viser med al tydelighed, at hvad angår vækst i robotvirksomhederne, har vi kun set toppen af isbjerget, fortsætter han.

Mangler kvalificerede medarbejdere
Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er fortsat en udfordring blandt klyngens virksomheder: 78 procent svarer, at det er en barriere for udvikling.

- Den fælles udfordring kræver en fælles indsats, siger Henrik Anker, formand for Odense Robotics advisory board og CEO i Gibotech.

- Vi har brug for mange forskellige kompetencer, især erfarne udviklere og folk med teknisk og håndværksmæssig baggrund. Udfordringen kræver en fælles indsats at løse, og virksomhederne bærer et stort ansvar. Derfor er mit store ønske for i år, at vi virksomheder får mere fokus på de unge og begynder at tager flere lærlinge og praktikanter, så vi løbende uddanner fremtidens arbejdskraft, uddyber han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093