23948sdkhjf

Kedel-leverandør under frivillig likvidation

Regnskabsåret 2016 var langt fra noget at råbe hurra for hos kedel-leverandøren Passat Energy i Ørum i det midtjyske – og det gjorde man da heller ikke, altså råbte hurra.

Bruttofortjenesten blev i røde tal, egenkapitalen lige så, og årets resultat et underskud på 5,4 mio. kr.

- Ledelsen anser selskabets resultat som utilfredsstillende, står der i ledelsesberetningen.

Tro på fortsat drift
Hvad angik den fremtidige drift og finansiering, så det ikke meget bedre ud. Af note 11 i årsregnskabet fremgår det at:

- Med udgangspunkt i selskabets budget for 2017 og tilpassede strategi arbejder selskabets ledelse på at tilvejebringe kreditfaciliteter, som kan understøtte driften af selskabet i regnskabsår 2017 og fremover. I den forbindelse vurderes det nødvendigt, at selskabets hovedaktionær fortsat understøtter selskabet gennem enten udstedelse af garantier eller tilførsel af yderligere likviditet.

Ledelsen hos Passat Energy forventede dog alligevel, at der i regnskabsåret 2017 ville blive etableret en langsigtet løsning for finansiering af selskabets forventede aktiviteter, og at man derfor på den baggrund havde aflagt årsregnskab med fortsat drift for øje.

Afkræftende konklusion
Optimismen og troen på fremtiden blev ikke helt delt med selskabets revisorer. 

Årsregnskabets karakter betød nemlig, at den uafhængige revisor Roesgaard & Partners i Horsens konkluderede, at regnskabet ikke gav et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling. 

Grundlaget for revisionsselskabets afkræftende konklusion lå lige netop i note 11.

- Tilvejebringelse af nødvendige kreditfaciliteter for regnskabsåret 2017 er efter vores opfattelse ikke sandsynlig, uden at det ultimative moderselskab enten stiller garantier overfor selskabets finansieringsinstitutter eller tilfører yderligere likviditet. Som følge af, at der ikke er modtaget et bindende tilsagn fra moderselskabet, tager vi forbehold for, at årsrapporten er aflagt under forudsætning af fortsat drift, skriver Roesgaard & Partners i revisionspåtegningen. 

Likvidation før jul
Hvorvidt det er lykkedes for Passat Energy at skaffe den fornødne kapital, er det ikke lykkedes Energy Supply at finde ud af. Men noget kunne tyde på, at det ikke er tilfældet. Selskabet blev kort før jul, den 21. december 2017, taget under frivillig likvidation. 

På samme tidspunkt trådte bestyrelsesmedlem Yan Zhang og formand Yi Wu ud af bestyrelsen.

Administrerende direktør Niels Martin Venning Christensen havde måneden inden forladt stillingen som direktør, en stilling som han har bestredet lidt on-and-off de seneste år.

Helt tilbage i september 2015 forlod han stillingen som administrerende direktør for at blive koncerndirektør for salg i Vorning Group. Dengang smuttede Anders Libak ind og tog hans plads. Ligesom Niels Martin Venning Christensen afløste Anders Libak på posten igen i december 2016.

Det er ikke lykkedes Energy Supply at få en kommentar fra Niels Martin Venning Christensen.

Likvidator for Passat Energy er Anders Hauge Gløde fra advokatfirmaet Bech-Bruun. Det er ligeledes heller ikke lykkedes at få en kommentar fra ham.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078