23948sdkhjf

3D-print giver udfordringer på overfladen

Additiv fremstilling er stadig udfordret, når der handler om finish og overflade på slutprodukter. Seminar den 16. januar sætter fokus på "anvendt industrielt 3D print".

Der printes mere og mere i metal, men overfladen på de færdige emner er fortsat en udfordring. Det er et et af de områder, der sættes fokus på, når der indkaldes til seminar hos Nexttech i Kolding den 16. januar.

Overskriften er "Anvendt industrielt 3D print", og under arrangementet sætter Uffe Bihlet, project manager & specialist, Force Technology, fokus på overfladerne. Det sker under overskriften "Forbedring af ruhed og lukning af porøsiteter: Mulighed for optimering af 3D-printede metalemner".

- Vi er efterhånden kommet forbi, "kan det printes", og er nu nået til, "hvilken kvalitet får jeg det i"? Især i forhold til overfladefinish er der store variationer, som blandt andet afhænger af emnets orientering under byggeprocessen. 3D-printede emner kan derudover være ganske porøse, hvilket påvirker de mekaniske egenskaber negativt. Ved brug af konventionelle samt nye metoder er det muligt at forbedre både overfladefinish samt at fjerne porøsiteter. Dette foredrag viser resultater fra eksperimentelle studier, lyder det i oplægget.

Uffe Ditlev Bihlet har en ph.d. i Materialeteknologi fra DTU og har arbejdet hos Force Technology i afdelingen "Korrosion og metallurgi" siden 2014. Inden da var han ansat hos MAN Diesel & Turbo SE i udviklingsafdelingen fra 2011. Han er derudover bestyrelsesmedlem i foreningen Dansk Metallurgisk Selskab.

Temadagen giver generelt et uvildigt overblik over de mest anvendelige teknologier med fokus på den virksomhedsnære anvendelse af 3D-print, fortalt af virksomheder.

Det er ATV-Semapp, som arrangerer temadagen hos Nexttech. ATV-Semapp er "Selskabet for Maskinteknisk Proces- og Produktionsteknik", som er en selvejende, almennyttig institution, stiftet 12. oktober 1982 og tilknyttet Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062