23948sdkhjf

Flere unge tjekker ind på industritekniker-uddannelsen

Antallet af praktikaftaler som industritekniker stiger. Yderligere to erhvervsskoler håber snart at kunne tilbyde uddannelsen.

Foreløbige tal fra foreningen Supportteam Danmark, der samler de lokale industrivirksomehder omkring uddannelsen og profilerer den blandt de unge gennem platformen industritekniker.nu, viser, at det går fremad med rekrutteringen af de unge.

Sidste år var der fremgang i antallet af indgåede praktikaftaler i forhold til året før. I alt blev der i perioden januar-oktober 2017 indgået 351 praktikaftaler på industriteknikeruddannelsen mod 331 aftaler i samme periode 2016.

Derimod ser det ikke så godt ud for værktøjsmagerdelen, hvor der i perioden kun er indgået 56 praktikaftaler i 2017 mod 68 i 2016.

- Jeg håber/tror, at tallene ser lidt bedre ud, når vi kender resultatet for hele kalenderåret 2017 - optimismen skyldes, at industriens aktivitetsniveau er lidt bedre end sidste år, siger Henning Dam, der er erhvervs- og uddannelseskonsulent i Industritekniker.nu, i en nytårsudtalelse fra foreningen.

Der er i øjeblikket 86 betalende medlemmer af foreningen Supportteam Danmark, og der er planer om mange flere. De skal gerne komme fra Esbjerg- og Svendborg-området, hvor der på erhvervsskolerne begge steder er planer om opstart af industritekniker-uddannelsen.

Erhvervsskoler har planer
Rybners Erhvervsuddannelser i Esbjerg er ifølge Henning Dam parat til at starte et grundforløb for industritekniker uddannelsen i januar 2019, hvis det lokale erhvervsliv bakker op omkring initiativet.

Han fortæller, at Industritekniker.nu forsøger at samle mindst 10 maskinfabrikker i Esbjerg og Varde Kommune, som vil være med i et lokalt supportteam.

- Herudover arbejder vi på at opnå tilsagn om mindst 15 praktikpladser i sommeren 2019, hvor det første hold afslutter GF2. Det er vigtigt, at det nye uddannelsessted kommer godt fra start, siger Henning Dam.

I det sydfynske er erhvervslivet gået sammen med Svendborg Erhvervsskole for at få genstartet industritekniker-uddannelsen, som reelt lukkede ned, da Svendborg Erhvervsskole mistede hovedforløbet i sommeren 2016.

Det lokale initiativ foregår i regi af Metal Klynge Fyn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313