23948sdkhjf

Faldende eksport vækker bekymring

Væksten buldrer afsted på Danmarks vigtigste eksportmarkeder i Tyskland og Sverige. Alligevel er den danske eksport af varer faldet med 3,1 % i oktober.
Efter et års tid med fremgang er udviklingen i den danske eksport vendt til et lille fald. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik, og tendensen mødes med bekymring hos DI:

- Det vidner endnu en gang om, at vi har svært ved for alvor at få gang i eksporten, siger chefkonsulent Allan Sørensen ifølge DI’s hjemmeside.

Eksporten er den primære vækstmotor
Fremgangen i dansk eksport er dermed bremset op, og der er fortsat et stykke vej op til niveauet for to år siden.

Vareeksporten, foruden brændsel, skibe og fly, mangler fortsat at hente knap 40 % af det tabte tilbage, og det svarer til over 30 mia. kr. på årsbasis:

- Fremgang i eksporten er uhyre vigtig for dansk økonomi. I løbet af de seneste 40 år har eksporten været den primære vækstmotor i dansk økonomi, fastslår Allan Sørensen.

Eksport gav job til 780.000 danskere
Han peger på, at udlandet aftager knap 33 % af den samlede danske produktion.

Eksporten gav i årene før krisen beskæftigelse til mere end 780.000 danskere, og derfor følges den aktuelle nedgang nøje hos DI:

- Eksporten til vores to største markeder, Tyskland og Sverige, er i løbet af det seneste år steget med henholdsvis 6 % og 15 %, men i løbet de seneste måneder er eksporten til Tyskland og Sverige gået lidt i stå, på trods af en stærk økonomisk fremgang i begge lande. Og det er bekymrende, mener DI's chefkonsulent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109