23948sdkhjf

AP Møller sender 100 millioner til Lindø

Den danske rederikoncern må skyde ekstra kapital i værftet for at fastholde en positiv egenkapital.
Det er tredje gang inden for halvandet år at AP Møller-Mærsk er nødt til at skyde ekstra kapital i Lindøværftet. Umiddelbart efter annonceringen af lukningen i sommeren 2009 skød koncernen 750 mio. kr. ind i selskabet. I sommeren 2010 kom man med yderligere 250 mio. kr., og nu tilføres yderligere 100 mio. kr. i frisk kapital.

- Lindøværftet har nogle underskud, og i lighed med foregående år sørger vores ejere for, at vores egenkapital er intakt. Der ligger ikke andet i det, end at vi ikke kan have et selskab med negativ egenkapital, og derfor er der skudt penge ind, udtaler værftets administrerende direktør, Peter Jann Nielsen, til Børsen.

Direktøren afviser, at kapitaltilførslen har noget at gøre med, at en af de store investorer i Lindø Industripark, Skykon, er kommet i økonomiske problemer og derfor måske ikke kan rykke ind på de 100.000 kvadratmeter af værftsarealet, man har lagt beslag på.

Selve værftsdelen lukker endeligt ned i 2012, når den sidste nybygning er afleveret. I dag er der ca. 1.000 medarbejdere tilbage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094