23948sdkhjf

Ellegaard Teknik i utraditionelt samarbejde

En ordre på nogle helt specielle sneplovskær er blevet startskuddet til et varmt samarbejde mellem Ellegaard Teknik og det beskyttede værksted, Regnbuen, i Ringsted.
Ringsted-virksomheden Ellegaard Teknik, der mest er kendt som leverandør af industripumper, reservedele, vibrationsdæmpere og luftpude transportløsninger til industrien, leverer også sneplovskær til blandt andet kommuner og maskinforhandlere.

Og da der i december måned kom en specialordre på sneplovskær, som lå ud over deres standardlagervare, tog de utraditionelle metoder i brug og kontaktede det lokale beskyttede værksted, Regnbuen, for at høre, om de kunne hjælpe med opgaven.

Hold fokus og tænk ud af boksen
- Vi kunne godt have sat vores egne medarbejdere på opgaven her. Men da det ligger ud over vores primære forretningsområde, valgte vi at se på eksterne muligheder. Og da en af vores medarbejdere i forvejen kendte til Regnbuen, var det oplagt at spørge dem. Både fordi de ligger lige om hjørnet, og fordi jeg mener, at erhvervslivet har et ansvar for at bidrage til det samfund, vi alle er en del af, fortæller direktøren i Ellegaard Teknik, Hans Kragh.

Tommy Kristensen fra Regnbuen har været den daglige kontaktperson mellem Ellegaard Teknik og de fem brugere, der har været på projektet.

- Selvom opgaven, set med virksomhedsøjne, var lille, har den haft stor betydning for Regnbuen. Selvom vores brugere ikke kan varetage et traditionelt job, vil de jo gerne bidrage med de ressourcer, de har. Og vigtigst af alt har været, at opgaven her ikke kun handlede om at bore huller og save, men at der hele vejen igennem har været tæt kontakt til medarbejderne i Ellegaard Teknik, enten via Torben Kristensen fra Ellegaard Teknik, der har instrueret dem i arbejdet, eller når de har været oppe i virksomheden og aflevere de færdige sneplovskær. Så skabes der nye relationer, som er så vigtige for os alle - og især for de her mennesker, der ikke har samme netværksmuligheder som mange af os andre, lyder det fra Tommy Kristensen.

Erhvervslivet har brug for et andet mindset
- I Danmark er vi så vant til at tænke i de samme baner - og glemmer tit at se de muligheder, der ligger lige for øjnene af os. For det her handler ikke om penge. Det handler om at tage socialt ansvar og at kunne gå hjem fra arbejde med en god mavefornemmelse af at have gjort en forskel, udtaler Hans Kragh, der dog pointerer, at det selvfølgelig forudsætter, at kravene til kvalitet og leveringsdygtighed overholdes, for at samarbejdet lykkes.

- Men den performance, de her mennesker har vist, kan til enhver tid sidestilles med de mange medarbejdere, jeg gennem tiderne har haft. Næste gang, jeg har en lignende opgave, Regnbuens brugere kan klare, er der en overvejende sandsynlighed for, at de får arbejdet - også selvom de skal have 10 % mere for arbejdet, end jeg kan få det lavet for i min egen organisation, forklarer han.

Det samme budskab lyder fra Tommy Kristensen fra Regnbuen, der gerne ser, at endnu flere virksomheder proaktivt opsøger de mange beskyttede værksteder rundt om i landet med lignende små rutineopgaver.

- Ikke fordi virksomheden gerne vil have en social profil, men fordi de mener, vi kan bidrage med noget meningsfuldt til deres forretning. For den oprigtige interesse og forståelse for vores brugere, som medarbejderne i Ellegaard Teknik har vist i projektet her, smitter af på brugernes engagement og, vigtigst af alt, på deres stolthed, lyder den afsluttende kommentar fra Tommy Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094