23948sdkhjf

AL-vac følger vindmølleindustrien ud i verden

Vindmøllevirksomheder og Novo Nordisk tager leverandør af løfteudstyr med, når produktionen udvides i udlandet.
Når vindmølle-giganter som Vestas og Siemens flytter produktion til udlandet, er det ofte svært for de mindre underleverandører at bevare arbejdspladserne i Danmark. En af undtagelserne er AL-vac, der fortsat har 46 medarbejdere på virksomheden i Lemvig, selv om de store kunder til løfteudstyr i vindmølle-branchen nu sender produktionen til udlandet.

- Da de for år tilbage begyndte at flytte produktionen ud, regnede jeg sådan set med, at det gik ud over vores omsætning på vindmøllevirksomhederne. Men vi har i stedet fået nogle ret store ordrer, som betyder, at vores montører løbende er i gang med at opstille løftegrej på flere nye produktionsanlæg rundt om i verden, siger Allan Laursen, AL-vac’s administrerende direktør.

Blåstemplet til eksport
Lemvig-firmaet har i flere år leveret forskelligt håndteringsudstyr til produktionslinjerne hos de største vindmøllevirksomheder i Danmark. Og det er erfaringer, som er til gavn for de store vindmølleproducenter.

- Vi ved nøjagtigt, hvordan linjen skal stå og har gennem årene udviklet en forsyningslinje med en del specialværktøjer, der er tilpasset arbejdet med vindmøller, siger Allan Laursen.

AL-vac forventer, at andre brancher også fortsat vil gøre brug af løsningerne fra Lemvig, selv om kundernes produktion i stigende grad rykker til udlandet. Ifølge Allan Laursen kan den stigende internationalisering være et fantastisk springbræt for en mindre virksomhed.

- Vi har for eksempel handlet med Novo Nordisks danske medicinalvare-fabrikker i en del år og er netop ved at afslutte en større ordre herhjemme. I forlængelse heraf er vi blandt leverandører af håndteringsudstyr udvalgt til at være det firma, der står i Novo Nordisks interne indkøbssystem i hele verden, når de godt 35.000 medarbejdere har brug for en håndterings-løsning, siger Allan Laursen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095