23948sdkhjf

Give Stålspær leverer 700 ton stålkonstruktion til KB Hallen

Byggeriets fem hovedbuer skal bære den nye bygnings buede betontag. Hver bue har en vægt på 50 ton og et spænd på 50 meter.

Genopbygningen af KB Hallen på Frederiksberg tager nu fart i synlig grad mere end seks år efter, det ikoniske spillested nedbrændte. I september blev grundstenen til den nye hal lagt, og nu er hovedentreprenør Einar Kornerups fundamentarbejde på plads.

Næste skridt bliver derfor at fundere de fem karakteristiske stålbuer i punktfundamenter på 4x6 meter, som forbindes på tværs af bygningen med korrugerede trækrør nedlagt i bundpladen.

Det arbejde tager Give Stålspær hul på i denne måned i samarbejde med BMS Kraner.

- Det buede tag gør KB Hallen til et ikonisk byggeri med en spændende stålkonstruktion, som netop giver hallen det bygningsdesign, den er berømt for. Konstruktionen er under produktion, og vi glæder os til at starte montagen op i januar, siger Teil Bechmann fra Give Stålspær.

Buen er et grundprincip
Nedrivningen af den udbrændte KB Hallen blev først indledt i februar 2015. Den oprindelige hal var fredet, og fredningen skulle derfor først ophæves, inden den kunne omdannes til skrot og grus.

Sexmesse og Beatlemania

KB Hallen blev indviet i 1938 af Kong Christian X, og har siden da afholdt et væld af sportsarrangementer, koncerter, messer, udstillinger og lignende.

Mest kendt er måske koncerten med The Beatles i 1964, men også store navne som Duke Ellington, Louis Armstrong, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, Oasis og The Smashing Pumpkins har leveret koncerter i hallen.

Her optrådte Stan Laurel & Oliver Hardy – bedre kendt som Gøg & Gokke – også i 1947, mens KB Hallen i den mere lumre ende også kan prale af at have afholdt verdens første sexmesse. ”Sex 69” løb af stablen i oktober 1969 og var så populær, at den blev udvidet fra de planlagte seks til otte dage. Verdenssensationen nåede at have besøg af 48.000 gæster fra 21. til 28. oktober 1969.

KB Hallen blev i sin tid tegnet af arkitekt Hans Hansen og indviet af Kong Christian X i 1938. Christensen & Co. Arkitekter vandt i sommeren 2015 en arkitektkonkurrence om at skabe den nye KB Hal, som er formgivet med buen, gavlen og skiven som de tre grundprincipper.

- Efter branden i 2011 skal KB Hallen nu rejse sig på ny i en moderne arkitektonisk fortolkning, der både bygger videre på den historiske arv, og som tilbyder nye, effektive og fleksible rammer, der både indretningsmæssigt, akustisk og teknisk tilfredsstiller de krav, der stilles til nutidige event- og sportshaller, skriver tegnestuen om projektet, der er lavet i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab og Rambøll.

Den nye KB Hal bliver på 9.500 kvadratmeter, hvorfor tilskuerpladsen øges fra 3.000 til 4.900.

Hallen genåbner efter planen i slutningen af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14