23948sdkhjf

Mølbro-konkurs: Gammel gæld gav dødsstødet

Det var forhandlinger mellem Mølbro og virksomhedens bankforbindelser, der trak tæppet væk under den sjællandske producent med speciale i sliddele til især plove, harver og såmaskiner.

Ifølge kurator Jørgen Hauschildt, partner og advokat hos Bech-Bruun i Århus, manglende der likviditet til driften.

 - Det er selskabet selv, der har indgivet egen konkursbegæring. Selskabet har manglet likviditet og har søgt ekstra likviditet, men har ikke fået det og er tværtimod blevet sagt op. Den naturlige konsekvens er så, at man opgiver at drive virksomheden videre, siger Jørgen Hauschildt.

Kortsigtet gæld pressede likviditeten
”Det er en fuldstændig irrationel udefrakommende faktor, der er årsag til det her (konkursen red.). Det har intet med den daglige drift eller økonomi at gøre”, udtalte den tidligere direktør og indehaver Per Møller til det lokale medie, sn.dk, tidligere på ugen.

Kuratoren uddyber også, at selvom Mølbro tjente penge, var det ikke tilstrækkeligt til at holde virksomheden kørende. Og hvis man kigger den sjællandske virksomheds seneste regnskaber, har den kortfristede gæld været fire gange større end den langsigtede, og det har presset likviditeten.

- Der har været en nogenlunde fornuftig drift over de senere år. Men Mølbro har ikke kunne leve op til de budgetter, som de har lagt i den sidste periode. Men det er ikke driften i sig selv, men afkastet, som virksomheden har givet, der ikke har matchet de krav, der var til renter og afdrag på den ret betydelige gæld, som virksomheden havde, siger Jørgen Hauschildt.

Stor interesse for selskabet
Kurator er nu i gang med en salgsproces, der skal sælge virksomheden ud af konkursboet. Han oplever en rigtig stor interesse.

- Vi lukker op for potentielle købere, så de får adgang til et datarum. Og så er det tanken, at der kommer nogle bud og nogle forhandlinger. Og så håber vi, at vi kan få lukket det af i løbet af en 14 dages tid, fortæller Jørgen Hauschildt.

Produktionen er indstillet på fabrikken i Broby ved Sorø, og de 35 ansatte er sendt hjem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094