23948sdkhjf

Nytårs-ordre til BWSC

Den danske kraftværksspecialist skal levere Benins mest effektive kraftværk.

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor er i konsortium med MAN Diesel og Turbo er blevet tildelt en kontrakt på 125 mio. euro (930 mio. kr.) på levering af et 120 MW kraftværk i Benin.

Det udgør den anden kontrakt for BWSC i Vestafrika i det seneste år, og når projektet er afsluttet, vil det være det mest effektive kraftværk af sin type i regionen, skriver BWSC i en pressemeddelelse.

Projektet er et komplet nøglefærdigt kraftværk, hvilket blandt andet indebærer opførelse af en helt ny motorhal til syv MDT dual-fuel motorer og al dertilhørende infrastruktur. Det forventes færdigt kun 18 måneder efter kontraktens ikrafttrædelsesdato.

Kraftværket, der kan køre på både fyringsolie (HFO) og naturgas, skal opføres på Maria Gléta-pladsen, cirka 15 km fra Cotonou i det sydlige Benin. Anlægget vil producere tilstrækkelig elektricitet til at forsyne det der svarer til 300.000 europæiske husstande. Det er designet til at producere omkostnings- og brændstofeffektiv elektricitet og stemmer derfor overens med regeringens plan om bæredygtig udvikling af energisektoren i Benin.

Projektet blev vundet af BWSC i en international udbudsrunde, og kontrakten blev indgået med det statsejede energiselskab Société Béninoise d’Energie Electrique. Projektet finansieres af de finansielle institutioner Islamic Development Bank Group, West African Development Bank og Banque d’investissement et de Développement i Togo.

- Vi er glade og taknemmelige for, at dette vigtige projekt er kommet i hus. Ordren understreger BWSC’s styrke som førende EPC-leverandør og leverandør af den mest effektive energiteknologi tilgængelig på markedet i dag. Projektet markerer kulminationen på et nært samarbejde mellem kunden og BWSC og demonstrerer vores evne til at arbejde med regeringer og interessenter overalt i verden baseret på vores erfaring og kompetencer fra energibranchen, vores globale tilstedeværelse og knowhow fra vores godt 900 ansatte, siger administrerende direktør for BWSC, Anders Heine Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094