23948sdkhjf

Ordre-tsunami hos Vestas i juledagene

Vindmølleproducenten fik et perfekt punktum på 2018 med ordre-rekord.

Der var traditionen tro fuld knald på hos salgsafdelingen i Vestas op til årsskiftet. Hele 18 ordrer blev offentliggjort i juledagene, og dermed nåede årets samlede ordre-høst op på 10,595 GW i 2017, hvilket betød, at man slog rekorden fra året før, som lød på 10,494 GW.

Julens første ordre faldt den 27. december i Mexico, hvor Vestas skal levere 118 MW til Vicente Guerrero-vindmølleparken i Tamaulipas-delstaten i den nordøstlige del af landet.

Samme dag fulgte en 32 MW-ordre i USA samt en 35 MW-ordre til projekter i Tyskland og Østrig.

28. december fulgte to amerikanske ordrer på henholdsvis 20 MW og 18 MW.

Fredag den 29. december var der ekstra travlt. Her lagde Vestas ud med to amerikanske ordrer på henholdsvis 24 MW og 18 MW.

Herefter fulgte en ordre på 279 MW til svenske Eolus Vind. Vindmøllerne skal installeres i fire forskellige vindmølleparker i det centrale Sverige.

I Grækenland landede Vestas en ordre på 28 MW fra Total-Eren til Flampouro-vindmølleparken i den nordlige del af landet.

Derefter fulgte en 50 MW stor ordre i Argentina på en udvidelse af Aluar-vindmølleparken, som er tilknyttet et aluminium-smelteværk.

I USA fulgte tre ordrer. Den største var på 184 MW og afgivet af Avangrid Renewables til Mantague-vindmølleparken i Oregon. De to øvrige var på henholdsvis 66 MW og 29 MW.

Julens største ordre faldt i Canada, hvor Vestas skal levere 300 MW til Pattern Energy Groups Henvey Inlet-vindmøllepark i Ontario.

Herefter fulgte endnu en ordre i Argentina på 22 MW – dermed satte Vestas en tyk streg under et godt år i Argentina, hvor den samlede ordreindgang næsten nåede op på 600 MW.

I nabolandet Chile blev det til en ordre på 32 MW til Vientos de Renaicos La Flor-vindmøllepark i Renaico-regionen i den centrale del af landet.

Derefter blev det til yderligere to amerikanske ordrer på henholdsvis 29 MW og 190 MW, før året blev rundet af med en indisk ordre på 96 MW til Periyapatti-vindmølleparken i Tamil Nadu-delstaten i det sydlige Indien. Vestas’ samlede ordreindgang i Indien nåede dermed mere end 600 MW i 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.399