23948sdkhjf

Sidste mølle er rejst i kæmpe Ørsted-park

Den sidste vindmølle er blevet opført i Ørsteds havmøllepark Race Bank, og dermed står samtlige 91 møller nu klar til at producere grøn energi i den 573 MW-store havmøllepark.

Havmølleparken Race Bank ligger ud for kysten i det nordlige Norfolk i Storbritannien og anvender Siemens Gamesa 6 MW-havvindmøller. Mange af møllerne er udstyret med de første vinger produceret på Siemens Gamesas vingefabrik i Hull.

- Jeg er glad for, at alle 91 havvindmøller nu er opført i Race Bank. Dette projekt har været lidt vanskeligere at eksekvere på grund af de udfordrende bundforhold samt en kompleks eksportkabelrute. Byggeriet er forløbet godt, og vi leverer til tiden på denne vigtige milepæl, siger David Summers, project director for Race Bank hos Ørsted UK, og tilføjer:

- Nu ser vi frem til færdiggørelsen af byggeriet og til en fuldt driftsklar havmøllepark næste år, som skal levere strøm til over en halv million britiske hjem. 

Opførelsen af den sidste vindmølle betyder, at Race Bank bliver leveret til tiden, og havmølleparken forventes at være fuldt driftsklar i starten af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172