23948sdkhjf

Nu vokser Unimerco igen

[b]Opdateret 14.49[/b]: I seneste regnskabsår var der atter sorte tal på bundlinjen, og siden juni har omsætningen også været stigende.
På ét år er et underskud på 53 mio. kr. i 2008/2009 vendt til et overskud på 39 mio. kr. i 2009/2010. Den markante resultatforbedring er opnået på trods af et omsætningsfald på 10 mio. kr. til 535 mio. kr.

- Det er naturligvis meget tilfredsstillende, at vi hurtigt har kunnet omstille os til det betydeligt lavere omsætningsniveau, udtaler administrerende direktør Kenneth Iversen. Besparelser på 72 mio. kr. har sammen med valuta- og finansforbedringer sikret, at resultatet samlet set er forbedret med mere end 90 mio. kr. i forhold til det foregående år.

Reduceret arbejdstid en meget vigtig faktor
Et væsentligt element i besparelserne har været en kollektiv reduktion i arbejdstiden på 10 % og en tilsvarende lønreduktion.

- Vi har gjort vores yderste for at beholde så mange medarbejdere som overhovedet muligt, både fordi det ligger i vores virksomhedsfilosofi at værne om vores ansatte, men også for at sikre, at samtlige kompetencer bevares i virksomheden, uddyber Kenneth Iversen.

Virksomhedens samlede bemanding er reduceret med omkring 120 medarbejdere til de nuværende 525 medarbejdere. I reduktionen indgår både afskedigelser, pensionering og fratrædelser. Unimerco forventer en begrænset vækst på 4-5 % i medarbejderantallet i de kommende to-tre år, men målsætter alligevel en omsætningsforøgelse i samme periode på over 40 %. Det er nyudviklinger, opdyrkningen af nye markeder og en forventet langsom, men stabil global økonomisk vækst, der ligger bag disse mål.

Stærk vækst på flere markeder
Set over regnskabsåret har omsætningen udviklet sig markant.

- Omsætningsmæssigt var starten af regnskabsåret 2009/2010 noget dyster. Til gengæld havde vi omsætningsstigninger på mere end 20 % i andet halvår, og denne positive udvikling ser ud til at fortsætte i det nye regnskabsår, siger Kenneth Iversen.

- I USA har vi på det seneste haft en vækstrate på over 100 %. Baggrunden er hovedsagelig øget afsætning til den amerikanske automobil- og flyindustri. Også selskaberne i Sverige, Tyskland og Kina oplever meget store vækstrater, siger direktøren.

Forbedringer og nye aktiviteter skal skabe fremtidig vækst
Regnskabsåret har været præget af besparelsestiltag, men samtidig har perioden været brugt til at udvikle nye koncepter og produktområder samt forbedre systemer og processer i alle dele af virksomheden. Forventningen til det netop påbegyndte regnskabsår er, at omsætningen når 600 mio. kr.

Ud over interne effektiviseringer har virksomheden investeret et større tocifret millionbeløb i et nyt produktions- og servicecenter i Wuxi, Kina, og mere end 7.000 udviklingstimer i et nyt elektronisk system til løsningsvalg af skærende værktøjer, som ventes lanceret i foråret 2011.

Det er lande som Kina, Indien, Brasilien og USA, som skal være Unimercos store vækstbærere i de kommende år, men også i Danmark, det øvrige Norden, England og Tyskland forventer Unimerco at øge indsatsen betydeligt, ligesom Polen også vil få en mere intensiv bearbejdning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094