23948sdkhjf

LORC-chef bliver formand for Danmarks Forskningspolitiske Råd

I forbindelse med overgangen til det nye Danmarks Forskningspolitiske Råd har videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen udpeget administrerende direktør for Lindoe Offshore Renewables Center, Claus Hviid Christensen, til formand for rådet.
Claus Hviid Christensen har en højtprofileret akademisk karriere som professor ved Danmarks Tekniske Universitet og er tidligere leder af et grundforskningscenter. Han har tillige lang erfaring som topforsker i det private erhvervsliv fra Haldor Topsøe.

– Samspillet mellem offentlig og privat forskning er et centralt emne for at fremme den samlede forskningsindsats i Danmark. Claus Hviid Christensen har fremragende erfaringer fra begge sider. Det har været helt afgørende for mit valg af den nye formand for Danmarks Forskningspolitiske Råd, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Tre nye medlemmer
Ministeren har også udpeget yderligere tre nye medlemmer af Danmarks Forskningspolitiske Råd. De nye medlemmer samt den nye formand tiltræder deres hverv den 1. januar 2011. De tre nye medlemmer er:

• Koncerndirektør Per Falholt, Novozymes
• Professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet
• Professor Marie-Louise Bech Nosch, Københavns Universitet

Danmarks Forskningspolitiske Råd består af en formand og otte medlemmer. Alle er udpeget af videnskabsministeren i deres personlige egenskab. Rådet har til opgave at give videnskabsministeren, Folketinget og andre uafhængig rådgivning om dansk og international forskningspolitik. Ud over de nye medlemmer består Danmarks Forskningspolitiske Råd af:

• Professor Susana Borrás, Copenhagen Business School
• Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet
• Professor Niels Chr. Nielsen, Aarhus Universitet
• Rektor Harriet Wallberg-Henriksson, Karolinska Instituttet, Sverige
• Professor, direktør Leif Østergaard, Aarhus Universitet/Århus Universitetshospital
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094