23948sdkhjf

Alfa Laval satser yderligere på Danmark

Nu flytter den svenske industrikoncern produktionen af udstyr til håndtering af skibes ballastvand til Søborg.
At Danmark er en central brik i Alfa Laval-koncernen er endnu engang blevet bevist. Produktionen af ballastvand-teknologien har hidtil fundet sted i Monza i Italien, men flyttes nu til det danske hovedkontor i Søborg. Det skriver Jyllands-Posten.

I starten er der dog ikke tale om mere end ca. fem medarbejdere, der skal beskæftiges med satsningen inden for ballastvand, som stadig ikke er en udbredt teknologi.

Milliardmarked i udsigt
På sigt regner Alfa Laval dog med, at der bliver tale om et milliardmarked i takt med, at verdens rederier skal indordne sig under IMO’s ballastvand-konvention, der påbyder skibene at rense skibenes ballastvand.

At produktionen netop er flyttet til Danmark er ikke nogen tilfældighed. Selv om Danmark er et løntungt land, ser koncernens direktør i Danmark, Casper Andersen, andre fordele.

- Det er rigtigt, at Danmark er et dyrt produktionsland, men i koncernen mener man, at der både er god kompetence og god fleksibilitet. Det er relativt enkelt at investere og enkelt at komme ud igen, hvis man vil, siger Casper Andersen til Jyllands-Posten, og fremhæver også de danske kompetencer inden for miljø, energi og logistik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078